Plan de afaceri - agentie de turism

Trimis la data: 2013-01-22
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.72 / 10
Downloads: 1
Autor: Anastasia ag
Dimensiune: 17kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dupa 1989, in Romania turismul a inregistrat o evolutie descendenta, semnalandu-se diminuari alarmante la majoritatea indicatorilor specifici din domeniu. In ultimii ani valorile acestor indicatori s-au stabilizat si pe alocuri se inregistreaza chiar usoare cresteri. Unul dintre motive il reprezinta dezvoltarea unei clase de mijloc, care are tendinta de a cheltui sume ceva mai mari de bani pentru satisfacerea nevoilor de ordin superior (printre care si cele legate de loisir - petrecerea timpului liber).
In ceea ce priveste agentiile de turism, acestea indeplinesc rolul de intermediar intre agentii economici care presteaza servicii turistice, pe de o parte si turisti, pe de alta parte. Activitatile acestor firme constau in producerea, comercializarea si promovarea unor aranjamente turistice diverse, ca si vanzarea de servicii turistice izolate.
In functie de natura activitatilor pe care le desfasoara, agentiile de turism se impart in doua categorii: agentii touroperatoare (care au dreptul sa creeze propriile programe turistice) si agentii detailiste, cunoscute si ca "agentii de voiaj" (revanzatoare, care nu realizeaza programe turistice).

Din oferta unei agentii de turism fac parte de obicei mai multe sau toate serviciile enumerate mai jos: bilete de odihna si tratament in statiunile din tara, tabere si programe educationale (lingvistice, de creatie, cultural-educative) pentru elevi si studenti, sejururi internationale in sistem hotelier sau "homestay" (gazduire la familii), circuite interne si mai ales internationale, transport turistic cu mijloace de transport proprii - in tara si strainatate - ca si rezervari de bilete pentru avion / tren, asigurari medicale, carte verde, asigurare auto (RCA). Agentiile de turism importante se implica, la cerere, in organizarea de conferinte, congrese, seminarii si diverse alte evenimente.

Cu cat o agentie de turism presteaza mai multe dintre aceste servicii si chiar altele nementionate aici, are sanse sa cucereasca diverse segmente de clienti. In functie de modul de organizare a sejurului, turistii se impart in doua mari categorii: cei care calatoresc pe cont propriu si cei care apeleaza la serviciile unei agentii specializate.
Din punct de vedere psiho-comportamental exista diferente intre cele doua categorii. Cei care calatoresc pe cont propriu sunt cel mai adesea turisti cu experienta, pretuiesc libertatea de miscare, isi fac singuri programul calatoriei, isi asuma riscul intampinarii unor situatii neprevazute. Acestia se incadreaza de regula in categoria celor cu venituri medii sau superioare.

Turistii care contacteaza agentiile de turism prefera siguranta conferita de acestea necunoscutului pe care il presupune calatoria pe cont propriu. Sunt cel mai adesea persoane mai comode, se implica in organizarea calatoriei doar daca este absolut necesar, se bazeaza pe programul conceput de agentie, pe care o considera in intregime raspunzatoare de buna desfasurare a evenimentelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.