Plan de afaceri - infiintarea unei firme de furnizare de servicii internet

Trimis la data: 2013-03-24
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.58 / 10
Downloads: 2
Autor: sorina88
Dimensiune: 19kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
SC. FASTNET SRL va fi o firma furnizoare de servicii de internet pe o piata locala, concomitent cu prestarea de servicii legate de realizarea de pagini web pentru firmele din judetul Dambovita.Sediul acestei firme va fi in orasul Targoviste, iar livrarea serviciilor de internet se va face in zona centrala a orasului.
Punctele forte ale servciilor oferite vor cuprinde:
- calitatea crescuta a serviciilor de internet,
- costuri accesibile si diverse oferte promotionale,
- calitatea crescuta a paginilor web realizate,
- promptitudine in rezolvarea problemelor si cerintelor clientilor.

Firma va avea ca manager insusi antreprenorul,care are calificare si experienta pentru postul respectiv,intrucat este absolvent al Facultatii de Management,iar experienta este data de postul de manager pe care,pana de curand, l-a ocupat la o societate comerciala.De asemenea,vor fi infiintate departamente tehnice,de call-center,financiare,pentru o buna desfasurare a activitatii.

- Societatea comerciala din punct de vedere a formei se doreste a fi "Societate cu raspundere limitata"-SRL,
- Denumirea firmei: SC.FASTNET.SRL,
- are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de internet si prestarea de servicii legate de realizarea de pagini web, cod CAEN 6209,
- capital social:12.000 ron,
- sediul social :Targoviste,
- asociat unic,
- CUI (cod unic de inregistreare): se va stabili.

Scopul principal al firmei este acela sa se permanentizeze ca o firma furnizoare de servicii de Internet, concomitent cu prestarea de servicii legate de realizarea de pagini web, straduindu-se sa fie in masura sa ofere servicii si produse necesare, care sa satisfaca clientii si sa asigure castiguri optime si profituri pe termen lung.

Domeniile principale de activitate al firmei sunt furnizarea de servicii de internet pentru populatie si realizarea de pagini web, indeosebi pentru firme.Firma noastra se va focaliza pe un anumit segment de consumatori. Astfel serviciile de Internet se vor adresa tuturor consumatorilor de internet,iar serviciile de proiectare a paginilor web firmelor din tara care vor solicita astfel de servicii.

Pentru realizarea paginilor web,pentru inceput, se tinteste un grup de circa 1000 de firme mijlocii si mari din judetul Dambovita si judetele limitrofe. Firmele tinta nu au in prezent publicate inprezent pagini web, dispunand de resurse financiare relativ limitate pentru a apela la firmele care ofera aceste servicii,pentru realizarea acestor pagini web.

Pentru serviciile de internet, exista 6 competitori pe teritoriul orasului Targoviste.Acestia sunt :UPC,SOFTEX,NEXT GEN,OPTINET,LINK2U,RCS-RDS.Toate aceste firme ofera servicii de internet,insa pentru a face fata competitiei,in astfel de afacere,este cel mai important ca viteza de internet sa fie pe masura asteptarilor clientilor,iar departamentul care ofera suport tehnic sa
raspunda prompt intrebarilor clientilor pentru ca acestia sa fie pe deplin satisfacuti de calitatea serviciilor.

Pentru realizarea paginilor web,exista de asemenea competitori,atat pe plan local : Digital Crom,CRIOSWEB,EtajulDOI,si numeroase firme care ofera astfel de servicii,pe plan national,insa este important pentru a ne atinge scopul afacerii sa dam dovada de profesionalism,seriozitate,servicii de calitate,pe placul clientilor,si o echipa de profesionisti pentru realizarea acestora.

Elemente cheie care vor crea fundamentul realizarii unei eficiente si eficacitati crescande sunt surprinse in strategia de marketing:Strategia de marketing se va axa pe doua elemente fundamentale
pentru firma noastra, anume strategia de pret si cea de promovare.Vom studia ofertele firmelor concurente care ofera serviciile pe care vom oferi noi,si vom fixa costuri competitive,vom alege varianta de plata pentru pachet de internet pe perioada nelimitata,in functie de viteza pe care o doreste fiecare client,preturile vor fii cuprinse intre 30 lei si 400 lei.In ceea ce priveste oferta pentru realizarea paginilor web,se va practica un tarif mediu intre 300 lei si 1600 lei pentru fiecare pagina realizata,preturile vor varia in functie de complexitatea paginilor dorite.

Strategia de promovare se va baza pe crearea anunturilor publicitare,prin intermediul diverselor site-uri de anunturi,diverse ziare si reviste,cat si prin interediul televiunii.In ceea ce priveste planul financiar,vom avea in vedere analiza bilantului,analiza surselor de finantare a afacerii,analiza resurselor necesare pentru realizarea planului de afaceri,analiza proiectiei financiare de venituri si cheltuieli,bilantul fluxului de numerar,proiectiile bilantului contabil si contului de profit si pierdere in perioadele viitoare si alti indicatori financiari.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.