Plan de finantare pentru organizarea de cursuri de calificare

Trimis la data: 2013-02-01
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 7.11 / 10
Downloads: 2
Autor: stoe
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tehnicianul de lumini opereaza diferite echipamente si sisteme de iluminat pe durata spectacolelor si filmarilor. In Romania, pentru fiecare eveniment cultural-artistic este nevoie de un astfel de tehnician pentru buna desfasurare a programului. Tehnicianul de lumini este obligat nu doar sa instaleze si sa programeze echipamentul, ci si sa il manipuleze pe durata intregului eveniment, fapt care necesita cunostinte si aptitudini vaste de electronica, grafica si design, cromatica, management, fizica si matematica.
. Din nefericire, momentan in Romania nu exista nicio specializare academica sau curs de calificare in acest domeniu, si cu atat mai putin o recunoastere a acestei functii in codul Clasificarilor Ocupatiilor din Romania.
Acest lucru ridica probleme pentru ambele parti implicate:
- pentru angajat deoarece ocupa un post de muncitor necalificat, fara posibilitate de avansare in functie si beneficiaza de un salar invers proportional cu munca depusa si cunostintele necesare
- pentru angajator deoarece in absenta unei calificari oficiale pentru acest post nu se poate recomanda ca avand o echipa profesionista si nici nu poate beneficia de pregatirea si calificarea angajatilor sai, asa cum se intampla in alte domenii..

Actualul plan de finantare are ca scop infiintarea unui centru de formare pentru tenhicienii de lumini din Romania care sa functioneze sub autorizatia Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Centrul va oferi cursuri de calificare la standarde internationale si este destinat in principal actualilor angajati pe acest post care nu detin o calificare in domeniu. Desigur, grupul tinta secundar il constituie incepatorii, persoane care inca nu practica aceasta meserie dar doresc sa o faca.

Obiective generale:
1.Crearea de cursuri de calificare pentru functia de tehnician de lumini
(analiza SMART )
Sustenabil - Realizarea acestui obiectiv este necesara datorita absentei unui curs de asemenea natura, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Masurabil - Rezultatele acestui proiect sunt masurabile prin prisma numarului anual de absolventi specializati
Abordabil - Acest proiect se poate accesa datorita POSDRU
Relevant - Relevanta acestui obiectiv consta in realizarea de cursuri indisponibile la ora actuala
Timp adecvat - intreg proiectul se desfasoara conform unui program structurat pe 5 ani


2.Recunoasterea oficiala a calificarii de tehnician de lumini si introducerea acesteia in codul COR.Sustenabil - Indeplinirea acestui obiectiv este esentiala datorita lipsei calificarii de tehnician de lumini ce duce la angajarea acestora ca muncitori necalificati
Masurabil - Se poate evalua impactul indeplinirii acestui obiectiv prin numarul ulterior de angajari pe posturi cu aceasta calificare
Abordabil - Se poate realiza prin POSDRU si parteneriate cu Ministerele implicate.Relevant - Relevanta acestui obiectiv consta in recunoasterea de catre COR a calificarii de tehnician de lumini masurabila prin numarul de angajari post-seminar.Timp adecvat - Realizarea acestui obiectiv se petrece post-proiect.

Obiective specifice:
-scaderea ratei somajului prin crearea de noi posturi calificate si prin crearea de noi locuri de munca pentru implementarea acestui proiect.
-consolidarea relatiei intre institutiile publice, institutiile de invatamant si companiile furnizoare de servicii implicate
-spectacole mari inaternationale organizate si derulate in totalitate cu personal din Romania
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.