Plan de marketing - deschiderea unui magazin

Trimis la data: 2011-08-25
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 7.81 / 10
Downloads: 25
Autor: Sisica
Dimensiune: 229kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Municipiu si resedinta a judetului Olt, Slatina este un oras cu un pronuntat caracter industrial. Aflat in sudul Romaniei si in partea centrala a judetului Olt, are o populatie de aproximativ 80 de mii de locuitori. Slatina este un centru regional cultural si economic s-a bucurat de o crestere economica importanta in perioada 2005-2007. In ultimii 4 ani, in Slatina, au cunoscut o mare dezvoltare proiectele de retail, banking, sectorul imobiliar, avand in derulare sase importante proiecte imobiliare.
Orasul este in continua dezvoltare datorita sustinerii companiilor reprezentative ale municipiului cu pondere insemnata in economia acestuia . Alro S.A.( una dintre companiile din Top10 in Romania), Alprom S.A(prelucreaza aluminiu, produce laminate plate), grupul italian Pirelli(fabrica de anvelope), Electrocarbon S.A.( produse carbografitice), Prysmian Slatina(productia de cabluri electrice), fabricile mici si mijlocii precum : Benteler (investitie germana), Minatex, Partener Prompt, Litestructures (investitie britanica), Aluta, Oltina, Italian Leather Sofa, etc. sunt cateva din firmele care asigura locuri de munca directe pentru locuitorii orasului si sustinere pentru membri familiilor celor angajati.

Fiind in plina dezvoltare, orasul prezinta cateva carente, in special in privinta comertului cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare . In Slatina sunt foarte putine magazine de haine si toata lumea "se plange" de acest lucru.
Din dorinta de a avea o afacere proprie, impreuna cu sora mea am considerat o oportunitate acesta lacuna si am decis sa deschidem un magazin cu haine in apartamentul proprietate comuna. Ca urmare a acestei decizii vom infiinta firma Sc Andion Group Srl .

Numele magazinului va fi "LYRA FASHION" (Lidia si Ramona). Deoarece amandoua aveam un job, eu, Ramona(Senior Consultant in PR), am renuntat la jobul meu, iar Lidia(expert contabil) va continua sa lucreze pana cand afacerea va incepe sa se autofinanteze, si chiar mai mult, sa devina profitabila.
Misiunea firmei este sa creeze o imagine pe piata prin care clientii sa stie ca astreptarile si nevoile lor vor fi indeplinite.

2)SITUATIA ACTUALA
Am facut un "studiu relativ" privind cererile clientilor in domeniul acesta si vor exact ce ne dorim noi safacem: produse de calitate la preturi mici, poate medii, personal amabil ( la noi e lipsa, iar pentru noi este chiar o prioritate sa ofere acest lucru), produse care sa fie la moda, produse pe care sa le poata asorta usor(un top la un pantalon+gentuta si pantoful potrivit), cabina de proba, in general magazinul sa fie aerisit, frumos amenajat , cochet.
La momentul actual, in oras, piata este mica si cererea destul de mare.

Tendintele sunt intr-o continua schimbare, iar target-ul fluctueaza odata cu ele. In moda ce era de inventat s-a cam inventat, acum toata lumea lucreaza la reinterpretarea si combinarea vechilor idei. De aceea clientii tinta sunt greu de definit in acest domeniu, pentru ca hainele sunt pentru toata lumea, in moda fiind greu sa vii cu ceva nou. Apartamentul proprietate comuna se afla in centrul orasului, este situat la parter si are 3 camere, 2 bai si balcon. Livingul, o baie si balconul vor fi transformate in magazin si magazie de depozitare.

In linii mari am stabilit categoriile de clienti carora se va adresa magazinul:
- tuturor parintilor cu copii intre 0-12 ani, indiferent de posibilitatile financiare;
- publicului feminin, de la 16 ani in sus;
- barbatilor in cautare de tinute sport dar si casual.

Factorii economici
Economia mondiala se afla intr-o perioada de recesiune. Acest lucru afecteaza negativ si economia Romaniei. Pe langa acest aspect in tara noastra nu exista o strategie nationala de dezvoltare fapt ce afecteaza si domeniul confectiilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.