Plan strategie de comunicare

Trimis la data: 2013-02-01
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.75 / 10
Downloads: 0
Autor: stoe
Dimensiune: 21kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Astfel:1. Identitate vizuala - trebuie definitivat logoul, iar daca ramane pe structura actuala trebuie alese combinatii de culori specifice pentru fiecare fundal, spre exemplu, ori de cate ori se pune logoul pe un fundal rosu, indiferent de natura materialului, "ancada" va aparea scris cu negru impreuna cu una din cele 2 codite, iar cealalta va fi alba. Aceste aspecte sunt esentiale pentru a crea continuitate in reprezentare si pentru a consolida imaginea societatii- ca brand serios, consecvent etc.
2. Target-ul societatii - nu se poate realiza o strategie de comunicare decat in momentul in care publicul tinta este foarte clar specificat. Daca publicul tinta se intinde pe o plaja prea mare din punct de vedere al varstei, cel mai probabil este nevoie de modalitati de comunicare adaptate cerintelor grupului respectiv. Ex. la copii se comunica intr-un fel si pe anumite canale, in timp ce in cazul adultilor totul se schimba.De asemenea clasa sociala influenteaza in mare masura modul si canalele de transmitere a mesajelor.

3. Scopuri si obiective - scopurile se refera la telurile societatii in timp ce obiectivele sunt specifice fiecarui proiect in parte. Pentru creionarea strategiei de comunicare este esential sa se stabileasca scopurile societatii si obiectivele campaniilor in derulare.Sugestii la cele 3 probleme enuntate mai sus.Punctul 1. Se concretizeaza in alegere combinatiilor de culori si se poate realiza oricand in timp relativ scurt.

Punctul 2. Odata cu stabilirea targetului se gasesc mesajele, canalele si modalitatile de propagare a informatiei. Acestea pot fi sugerate chiar de documentele diferitelor grupuri media care prezinta din punct de vedere al repartitiei pe varsta, statut social si studii, pentru a-i fi mai usor clientului (ex. Ancada) sa isi aleaga canalele cele mai bune de comunicare

Punctul 3. Scopurile societatii se refera la "idealurile" administratorului. Este vorba de punctul in care se doreste sa ajunga societatea. Acestea se pot referi in principal la termen mediu si lung, mai rar la termen scurt.In schimb obiectivele sunt specifice fiecarui proiect in parte, fie ca este vorba de business-ul de baza ori de proiectul Impreuna pentru Sportul Romanesc. Orice ce obiectiv trebuie sa fie SMART, adica: Specific, Masurabil, de Atins, Realizabil, si limitata in Timp.Prima parte in elaborarera strategiei de comunicare.

Dupa ce profilul brandului si al societatii a fost concretizat (target, pozitionare, piata etc) ar trebui realizata o evaluare de tip SWOT pentru a putea exprima mai bine contextul de piata in care activeaza brandul si/sau firma. Daca aceasta evaluare se face obiectiv, pe baza punctelor slabe si ale temerilor se poate realiza o strategie de eliminare a acestora.In cadrul evaluarii realizate de mine am identificat urmatoarele componente ale SWOT-ului:

1. Temeri: - spirala tacerii- daca marea majoritate a clientilor nu isi impartasesc experienta Ancada cu alte persoane, atunci nici cei care ar dori acest lucru nu o mai fac.
- Bulgarele de zapada- existe dificultati in modul in care un mesaj emis de Ancada ajunge la receptor, in sensul in care dorim sa exprimam una si se intelege altceva. Pentru aceasta trebuie regandite canalele si codul de comunicare.

2. Oportunitati: - word of mouth- prin acest "mijloc" de comunicare consider ca s-a realizat cea mai buna promovare a Ancada si cred ca si pe viitor trebuie luata in calcul.Dupa identificarea lor se hotaraste ce componente ale acestei analize se pot rezolva simplu, fara implicari majore de resurse umane si financiare, si care dintre acestea necesita o abordare mia atenta si o alocare bugetara si umana pentru rezolvarea ei.Ulterior pentru a vedea daca masurile luate au fost eficiente se realizeaza o noua evaluarea de acest tip pentru a observa daca a exista progres.

Desi procedeul ce utilizeaza fereastra lui Johari se foloseste in special in evaluarea brandului individual, pentru a vedea daca ce se comunica este receptat in modul dorit sau daca exprimarea, mesajul si canalul denatureaza informatia, consider ca ar fi eficienta si in cadrul societatii, din nou daca se face obiect.
Acest procedeu presupune un tabel cu 4 campuri. Care se vor completa dupa cum urmeaza:Stanga sus: Ce stim si noi si clientii, partenerii, colaboratori despre Ancada?(aceasta zona reprezinta "arena" - lucruri cunoscute atat de personalul Ancada cat si de publicul exterior- cu cat cuprinde mai multe lucruri si are o suprafata mai mare cu atat inseamna ca ce se comunica ajunge mai bine la destinatar- target).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.