Planificarea familiala

Trimis la data: 2006-06-05
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 3694
Autor: Anonim
Dimensiune: 10kb
Voturi: 173
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Planificarea familiala defineste capacitatea persoanei sau cuplului de a anticipa si de a avea numarul dorit de copii, la momentul ales si la intervalele de timp dintre nasteri pe care le hotarasc singuri. Acest lucru se poate îndeplini prin folosirea metodelor contraceptive si prin tratamentul infertilitatii involuntare.
Sanatatea reproducerii (SR) este definita de OMS ca o bunastare fizica, mentala si sociala în tot ceea ce tine de sistemul de reproducere, în toate etapele vietii umane. Ca urmare, SR implica o viata sexuala satisfacatoare si în siguranta, posibilitatea de a procrea, precum si libertatea de a hotarî când, daca si cât de des doresc sa procreeze;

SR include dreptul femeilor si al barbatilor de a fi informati si de a avea acces la metode sigure, eficiente, accesibile si acceptabile de planificare familiala pe care sa le poata alege singuri, precum si dreptul de acces la servicii medicale corespunzatoare ce permit femeii parcurgerea în siguranta a sarcinii si nasterii.

Sanatatea sexuala reprezinta o stare de bunastare fizica, emotionala, mentala si sociala legata de sexualitate; nu reprezinta doar absenta unei boli, disfunctii sau infirmitati. Sanatatea sexuala implica o abordare pozitiva si bazata pe respect a sexualitatii si relatiilor sexuale, precum si posibilitatea de a avea experiente sexuale în siguranta si placute, fara coercitie, discriminare si violenta. (OMS)

OBIECTIVELE SERVICIILOR DE PLANIFICARE FAMILIALA
Serviciile de planificare familiala au urmatoarele obiective:
. abilitarea individului/cuplului de a decide daca si cînd sa aiba copii;
. prevenirea sarcinilor nedorite, avortului si abandonului de copii;
. identificarea nevoilor personale în vederea luarii unei decizii informate privind folosirea unei anumite metode contraceptive;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.