Plante transgenice

Trimis la data: 2013-02-19
Materia: Biologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 7.09 / 10
Downloads: 0
Autor: bug_mafia
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Plantele reprezinta principala sursa de farmaceutice si substante chimice fine si de aceea, procesele cu privire la transformarea acestora au crescut in ultimii ani, astfel ca se poate vorbi de procese care implica modificarea a peste 30 de specii de plante cu importanta din punct de vedere economic.
Transgeneza este unul din domeniile ingineriei genetice vegetale iar la ora actuala cele mai importante strategii si probleme care se pun sunt concentrate asupra intelegerii stiintifice si dezvoltarii tehnice a unor sisteme bine puse la punct pentru transformarea a numeroase specii de plante.

Capacitatea de a introduce si exprima diferite gene straine la plante a fost descrisa pentru prima data in 1984 la tutun (De Block M., De Sonville A., Debrouwer D., 1995) si apoi a fost extinsa la peste 120 specii de plante apartinand a cel putin 35 de familii. Succesul transformarii genetice a plantelor s-a concretizat prin obtinerea de plante ornamentale, ...
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.