Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto

Trimis la data: 2005-04-28 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 29
Autor: Cristian Parvu Dimensiune: 43kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto - Transportul auto este o ramură importantă a economiei naţionale, care are la bază rezolvarea problemelor în traficul de mărfuri şi pasageri, şi asigură relaţiile economice şi de producere între diferite ramuri ale economiei, inflienţează considerabil la rezolvarea forţelor de producere, tehnologia producerii conform formării valorii indicilor.Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto

Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto - Rolul transportului este foarte important în dezvoltarea societăţii, în domeniul social, economic şi cultural, în realizarea legăturilor economice şi culturale cu ţările din străinătate.

Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto - Printre alte tipuri de transport ce intră în concordanţă cu procesul de trafic, transportul auto ocupă locul de frunte. Lui îi revine partea maximă din volumul total de transportări. În condiţiile de trecere la economia de piaţă rolul transportului auto sporeşte şi mai mult.

Transportul auto internaţional are o semnificaţie deosebită pentru relaţiile economice, politice şi culturale dintre ţările lumii servind drept acel instrument de legătură ce îndeplineşte şi realizează aspectul tehnologic al acestor relaţii. Necesitatea de a colabora, de a face comerţ cu alte state este foarte importantă şi de aceea organizarea şi coordonarea corectă a traficului auto internaţional este o problemă, soluţionarea căreia cere implicarea tuturor organizaţiilor de trafic auto internaţional. În ultimii ani unificarea ţărilor Europei duce la unificarea traficului auto intern şi extern şi respectiv la unificarea documentelor însoţitoare şi statutare ale transporturilor auto internaţionale.

Structura traficurilor internaţionale este destul de variată, are un caracter regulat şi unic. Specificul organizării se determină în primul rînd, de sectorul larg de cerinţe, răspunderea şi calitatea transportului; tipul şi caracteristica mărfii transportate, durata şi direcţia fluxurilor de marfă.

Desfăşurarea organizării transportului internaţional de marfă are scop sporirea eficacităţii folosirii materialului rulant, micşorării pierderilor de timp, asigurarea comodităţii şi calităţii traficului, micşorarea timpului transportării încărcăturii la destinatar, lărgirea spectrului fluxurilor deservite.

1. Caracteristica întreprinderii.
1.1. Caracterstica generală.

Întreprinderea de transport “Sovtransavto”, specializată pe traficuri auto internaţionale a fost fondată în anul 1968. Pîna la crearea acestei întreprinderi traficurile auto internaţionale se efectuau în volume mici şi în special între URSS şi ţările socialiste. Odată cu crearea “Sovtransavto”, traficurile internaţionale au cunoscut o dezvilştare continuă: a crescut numărul şi volumul transportului, se lărgea nomenclatura mărfurilor transportate, se deshideau noi direcţii de transportare şi pe lîngă traficul de mărfuri a început să se dezvolte şi traficul de pasageri.

Firma “Sovtransavto” acceptă comenzi mari de transportare a înărcăturilor, asigură îndeplinirea la timp şi calitativ a lor. Pe piaţa europeană “Sovtransavto” colaborează cu peste de firme expeditoriale din Europa, Asia şi Orientul apropiat. Printre partenerii mai vechi se numără aşa firme ca Rotermund în Germania, firma Danzas-Germania; Gondrand în Franţa, Transworld Marin Agency în Belgia şi Olanda, firma GOT în Elveţia; Scan Carga în Danemarca, John Nurminen în Finlanda, ASG în Suedia, Zihni Group în Turcia, Rondini în Italia, Transways în Grecia.

Sovtransavto are la dispoziţie de expediere proprie în ţările Europei de Vest: Sovtransavto-Dentschland GmbH în Köln, Sovtransavto-Polonia în Varşovia, Sovtransavto - Bulgaria în Sofia, deasemenea este una din fondatorii a unor companii mixteşi a unor firme expeditoriale:

Sovtrans-Service (Moscva (Rusia – Zichtensteien)), Desta/Moscova (Rusia -Austria), IUPS-Sovtransavto/Moscova (Rusia-Finlanda), Sovtransavto-Nurminen/Moscova (Rusia-Finlanda), Silk Road/Moscova (Rusia - Iran), Avtotent (Rusia Polonia), Belstaf Antverpen (Belgia Rusia), AFT AG/Wizna (Austria Rusia), şi companiile surori AFT – Ungaria/Budapesta, AFT-Slovacia/Bratislava Comtect/Moscova (Rusia Marea Britanie) ş.a.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.