Planul de afaceri

Trimis la data: 2014-06-16 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Cosmin_L Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Productia in general, de orice natura ar fi, inclusiv productia economica, debuteaza intotdeauna cu idei, cu proiecte alternative. Intreprinzatorul trebuie sa decida care dintre ideile alternative ureaza sa fie transformate in realitate. Acesta optiune presupune evaluarea sansei fiecarei idei de a avea succes, pe baza informatiilor obtinute (de exemplu, prin experiente de laborator si anchete pe piata), care insa nu ofera certitudinea succesului. Exista intotdeauna inevitabil un risc.
Proiectul de succes trebuie sa suporte costul esecurilor (in unele sectoare se inregistreaza un singur succes la zeci sau chiar la sute de experiente) ; de aceea si pretul inovatiilor este foarte ridicat.

Dupa alegerea proiectului intreprinzatorul elaboreaza planul de afaceri. Acesta sintetizeaza deciziile intreprinzatorului privind varianta eficienta, optima de combinare a factorilor de productie, atat d.p.d.v. tehnic (fizic) cit si valoric (economic-financiar).
Planul tehnic, sau combinarea tehnica, reprezinta corelarea cantitativa a volumului factorilor de productie (Q). Planul financiar traduce in bani combinarea tehnica pe baza preturilor (P) antecalculate (planificate, anticipate).

Suma preturilor factorilor de productie (intrarilor) alcatuieste cheltuielile de productie sau costul total (CT), iar suma preturilor produselor (iesirilor) alcatuieste venitul (V) sau cifra de afaceri (CA). Diferenta lor reprezinta profitul (Pr).
Combinarea economica (financiara) presupune corelarea valorilor a preturilor factorilor de productie cu pret produselor. Deciziile privind combinarea optima au la baza interesul major al - intreprinzatorului - maximizarea profitului.

Strategiile de maximizare a profitului se elaboreaza in functie de evolutia cererii pe piata si orizontul de timp vizat de intreprinzatorul (termen scurt sau termen lung). Cand cererea este elastica si in expansiune , intreprinzatorul va opta pentru acea
varianta de combinare care sa asigure maximizarea profitului prin maximizarea volumului costului la un anumit volum al productiei (corespunzator cantitatii cerute de consumatori).

Pe perioada scurta de timp, datorita caracterului lor rigid, volumul unor componente ale factorilor de productie (pamant, capital fix, munca inalt specializata) nu poate fi modificat rapid in raport cu variatiile cererii de produse pe piata. In aceste conditii posibilitatile de combinare a factorilor de productie sunt reduse la modificarea proportiilor in care elementele flexibile , variabile (capital circulant, munca simpla) se unesc cu factorul rigid, constant. Astfel un anumit volum al productiei poate fi obtinut numai intr-o singura varianta de combinare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.