Planul de marketing la Interwatch

Trimis la data: 2011-01-27
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 6
Autor: Taran laura irina
Dimensiune: 31kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1. Intreprinderea si misiunea elaborarii planului
Interwatch este o societate comerciala care a fost infiintata acuma 3 ani. Domeniul sau de activitate este importul si comercializarea pe piata romaneasca a ceasurilor japoneze Citizen si a pieselor de schimb pentru acestea.Societateatea s-a remarcat pe piata autohtona prin prestanta serviciilor si a livrarii unor produse de calitate. In ultimul timp, insa, se constata o usoara relaxare a cererii pe piata romaneasca pentru produsele Interwatch. Ca urmare, conducerea societatii si-a pus problema impulsionarii vanzarilor. La intrunirea Consiliului de Administratie de luna trecuta, discutiile s-au invartit in jurul modalitatilor prin care ar putea fi stimulate vanzarile de ceasuri in Romania.
2. Analiza mediului
a)Piata romaneasca a ceasurilor. In Romania se comercializeaza o gama variabila de ceasuri, aproape numai importate.Singura marca romaneasca de ceasuri de mana este Orex, iar ceasuri desteptatoare se mai fabrica la Arad. Ele detin cote neglijabile din piata romaneasca a ceasurilor.

Lupta se da intre marci recunoscute, precum Casio, Seiko, marci elvetiene, care sunt insa scumpe pentru puterea de cumparare a majoritatii romanilor. De aceea, o pondere deloc neglijabila o desin ceasurile electronice care se importa ,,la kilogram'', fie fara marca recunoscuta, fie contrafacute.

Piata societatii Interwatch. S-a conturat rapid. La initierea importurilor, societatea s-a confruntat cu o concurenta moderata, dar clientii autohtoni au aparut repede, in special datorita calitatii deosebite a ceasurilor comercializate si imaginii de marca a formei CITIZEN. Firma CITIZEN este cel mai mare producator de ceasuri din lume.

Ea este prima firma care a adus inovatii cum sunt: ceasul automatic, ceasul subactiv, ceasul extraplat, ceasul cel mai precis din lume. Toate aceste ceasuri au fost puse si comercializate de CITIZEN. Firma a inregistrat vanzari semnificative inca de la inceput, ca dovada ca piata romaneasca era deja familiarizata sau cunostea deja marca CITIZEN si performantele acesteia.

Produsele s-au impus repede astfel incat ca dupa trei ani, ceasurile CITIZEN se situau pe locul al treilea intre marcile de pe piata romaneascacu o cota de 20%.B)Distributia. Ceasurile se comercializeaza pe piata romaneasca prin 3 canale principale: prin magazinele specializate, magazinele specializate ale producatorilor sau reprezentantilor lor si mari magazine universale.

Magazinele specializate concentreaza oferta catorva producatori de ceasuri, actionand la nivelul comertului cu amanuntul. Magazinele specializate ale producatorilor sunt intalnite in cazul ceasurilor de marca.

Cele mai multe firme recunoscute pe piata internationala incheie aranjamente de reprezentare cu societati de pe pietele locale care distribuie produsele lor. Interwatch joaca rolul de importator fara a se ocupa direct de distributie. Societatea distribuie ceasurile CITIZEN prin magazinele CITIZEN (12 magazine) si standuri specializateale marilor magazine

c) Preturile. Pe piata romaneasca, data fiind marea diversitate de ceasuri provenite din numeroase surse, exista si o larga paleta de preturi. Aceasta paleta acopera atat preturi reduse (cateva zeci de mii de lei), cat si preturi moderate, dar si preturi ridicate, exclusive chiar, pentru unicate.

Ceasurile CITIZEN de pe piata romaneasca se inscriu in aceasta caracteristica a preturilor: marea diversitate. Cele mai ieftine ceasuri ale firmel CITIZEN sunt cele automatice care pornesc de la 500.000. iar cele mai scumpe, gen Nobilia, depasesc 4 milioane.

Pentru cei cu posibilitati financiare reduse, CITIZEN are o colectie care se numeste Adec caracterizata prin mecanisme si carcase mai simple si design asemanator si care costa de la 120.000 lei in sus.

D) Analiza macromediulu idin Romania. Pe plan general, piata ceasurilor este inflentata de factorii de mediu. Cei mai semnificativi asemenea factori pentrul planul de promovare au fost grupati intr-o analiza STEP (Socio-culturali, Tehnologici, Economici, Politico-legali).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.