Planul de marketing pentru un produs ALBALACT

Trimis la data: 2019-01-27
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 8.43 / 10
Downloads: 0
Autor: lauriycka2020
Dimensiune: 981kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Planul de marketing pentru un produs ALBALACT

CUPRINS

1. MOTIVAREA ALEGERI TEMEI 3
2. COMPANIA 5
3. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING 10
3.1 Aria 10
3.2. Structura pietei 11
3.3. Dinamica pietei 12
3.4. Concurentii 15
4. ANALIZA SWOT 17
5. OBIECTIVE PLAN DE MARKETING 18
6. STRATEGII DE MARKETING FOLOSITE 19
7. PROGRAMUL SI BUGETUL 21
7.1. Program 21
7.2. Buget 22
8. CONTROLUL SI EVALUAREA REZULTATELOR 23
BIBLIOGRAFIE 24
Laptele si produsele lactate ocupa un loc important intr-un regim alimentar corespunzator. Calciul si fosforul contribuie cu precadere la cresterea si mentinerea sanatatii sistemului osos, la buna functionare a musculaturii si la nivelul sistemul nervos, la transmiterea impulsurilor nervoase. Actiunea acestora este benefica atat pentru copii, ajutand la prevenirea rahitismului si a intarzierii apritiei dintilor, cat si pentru adulti, prevenind aparitia osteoporozei. Mai mult decat atat, proteinele se afla intr-o cantitate optima in lapte si in produsele lactate. Acestea detin un rol ridicat in dezvoltarea copiilor si asigura un echilibru la adulti, mentinand o stare buna a sanatatii.
Laptele si produsele lactate reprezinta principala sursa de calciu a organismului, avand un continut mai mare de calciu: 120-130mg/100g in lapte si 200-900mg/100g in branzeturi. Un avantaj suplimentar al calciului prezent in lactate il reprezinta existenta unor conditii favorabile absorbtiei si asimilarii, precum raport optim calciu/fosfor in lapte (125/100 mg) si lipsa unor factori de insolubilizare a calciului.
Considerate a fi o sursa foarte importanta de vitamine pentru organism, laptele si produsele lactate contin majoritatea vitaminelor vitale pentru organism si vitamine hidrosolubile din grupul B : B1, B2, B6, B12 si Vitamina PP. Astfel, vitamina A si E sunt prezente in cantitati mai mari in produsele lactate grase: smantana, unt, branzeturi grase. Lactatele au un continut ridicat in vitminele hidrosolubile sin grupul B : B1, B2, B6, B12 si Vitamina PP. Datorita complexului de vitamine B detinut, laptele are rol important in prevenirea oboselii si a starii de nervozitate. Din aceasta cauza este supranumita "bautura sportivilor".
Grasimile din lapte sunt o sursa bogata in lecitine, care sprijina digestia usoara si absorbtia lor in orgnism. Astfel, se recomanda consumul acestora in multe afectiuni ale aparatului digestiv : gastrite, ulcere gastroduodenale, colite de putrefactie, pancreatire cronice.
In plus, acestea furnizeaza energia necesara efectuarii exercitiilor care presupun efort fizic prelungit; trei pahare de lapte asigura 50% din necesarul zilnic de proteine al organismului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.