Planul unei intreprinderi producatoare de lapte

Trimis la data: 2005-04-04
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 32
Nota: 9.62 / 10
Downloads: 1692
Autor: Emil Mihaescu
Dimensiune: 57kb
Voturi: 65
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Planul unei intreprinderi producatoare de lapte
Piaţa, ca mecanism de reglare a funcţionarii economiei, are un impact complex si permanent asupra deciziilor libere si autonome ale agenţilor economici privind opţiunile in alocarea resurselor, dimensiunea alocării, respectiv vestirii, eficienta utilizărilor in vederea asigurării marjei concurentiale, a viabilitatii.In acest context, analiza economico-financiara s-a defînit ca necesitate si utilitate, ca instrument de supreaveghere a activitatii si performantelor ei, iclusiv cu luarea in considerare a variabilelor probabile ale pietei.
Planul unei intreprinderi producatoare de lapte
Planul unei intreprinderi producatoare de lapte

Analiza apare ca instrument indispensabil m procesul cunoaşterii in orice domeniul ai activitatii umane, intrucit permite stabilirea fenomenelor a relatiilor de cauzilitate, a factorilor care le genereaza, a legilor formarii si desfasurarii lor, ceea ce constituie suportul formarii deciziilor privind activitatea m viitor.

Planul unei intreprinderi producatoare de lapte
Integrarea m sistema mondiala accentuiaza necesitatea de corespundere la standardele intemationale.Utilizarea planului nou de conturi permite folosirea metodelor modeme de analiza financiara.

Planul unei intreprinderi producatoare de lapte
Continutul de baza a analizei financiare consta in aprecierea rezultatelor si tarii financiare a întreprinderii in baza datelor de seama financiare.

Planul unei intreprinderi producatoare de lapte
Conducerea oricărei întreprinderi, indiferent de formele de proprietate ce-i stau la baza, implica drept componenta esenţiala analiza economica cu ajutorul căreia se supraveghează si evaluiaza funcţionarea ei ca sistem-miscarea pe coordonatele eficientei economice, asigurarea performantelor concurentiale.

Analiza economico-financiara, prin ea insasi, realizează m procesul conducerii o seama de funcţii:

• funcţia informaţionala a centrelor de decizie economica privind situaţia economico-financiara, pozitionarii ale unei tarii comparativ cu standardele normative, bugete, niveluri ale concurentei pe diferite pieţe etc.

• funcţia de evaluare a valorificării potenţialului tehnico-economic al sistemului întreprinderii;

• funcţia de fundamentare a deciziei pe criterii de eficienta atit pe stadiul preevalua potentialului (capacitati de oferta), cit si corelat cu cererea bunurilor si serviciilor (evaluare si decizie in condiţiile funcţionarii reale);

• funcţia de realizare a cerinţelor gestiunii eficiente a patrimoniului;

• funcţia de realizare a conexiunii cu mediul exterior economico -financiar, care presupune analiza relaţiilor cu băncile de la care se fac împrumuturi cu furnizori, creditori, cu sistemele de impozitare a veniturilor etc.;

Analiza financiara este o parte a analizei activitatii economice întrege si este compusa din doua compartimente strins legate intre ele:
analiza financiara si analiza gestiunii procesului de productie.Analiza financiara e o activitate de diagnosticare a tarii de performanta a întreprinderii pentru a desprinde tendinţele privind fluxurile de numerar viitoare a intreprinderii.

De asemenea, analiza financiara poate fi definita ca procesul de folosire a instrumentelor analitice si tehnicilor standard pentru analiza documentaţiei financiare ale întreprinderii (bilanţul contabil, contul de profit si pierdere, s.a.) m vederea fundamentării corecte a masurilor ce se intreprind de conducerea întreprinderii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.