Polietena

Trimis la data: 2009-01-08 Materia: Chimie Nivel: Liceu Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 2344
Autor: Ancuta Dimensiune: 1161kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Polietena de presiune inalta.In prezent, in tara noastra functioneaza doua instalatii de polietena de presiune inalta, tip ICI, la combinatele petrochimice de la Brazi si de la Pitesti.Procedeul ICI consta in polimerizarea continua a etenei in masa, in reactoare de tip autoclava, la temperatura de 170-250 grade Celsius si presiunea de 1200-2500 at., in prezenta oxigenului sau a unor peroxizi organici drept initiatori (peroxide de lauroil, peroxide de di-tertiar-butil, perbenzoat de ter-tiarbutil etc.).Polietena

Polietena.Etena de puritate mare intra la presiunea de 12,5 at. In vasul 1, de unde, prin filtrul 2, este aspirate de compresorul primar 3, cu 3 trepte, care o comprima la 250 at.

Din ultima treapta a compresorului primar, etena intra in vasul de amestecare 4, unde intalneste etena recirculata, impreuna cu care este aspirata de compresorul secundar 6 prin filtrul 5, care are rolul de a retine urme de polimeri inferiori din etena recirculata.

In compresorul 6 amestecul de etena este comprimat intr-o prima treapta pana la 800 at., iar apoi, in treapta a 2-a, pana la presiunea de reactie (1500-2200 at.).Initiatorul se introduce partial in zona superioara a reactorului, partial prin injectare in conducta de etena care intra in zona inferioara.

Reactia are loc cu degajare foarte mare de caldura (850 kcal/kg), care e preluata partial prin peretii reactorului si partial de catre monomerul care se introduce rece in reactor (cu cc. 30 grade C).

Din reactori, amestecul de monomer nereactionat si polimer se evacueaza continuu prin ventilul de detenta 8 si racitorul 9 in vasul de separare 10.In ventilul 8 presiunea in amestec este redusa la 250 at..Etena care se separa in vasul 10 trece prin racitoarele 11/1, 11/2, 11/3 care alterneaza cu separatoarele de polimeri inferiori 12/1, 12/2, 12/3, iar de aici, prin filtrul 13 se trimite in vasul 4 de amestecare cu etena proaspata, pentru a fi recirculata de compresorul secundar la polimerizare.

La randul sau, polimerul paraseste separatorul 10 pe la partea inferioara, trecand prin ventilul 14, in care presiunea este redusa de la 250 la 0,3 at..Cu aceasta presiune intra in buncarul 15, unde se separa ultimele resturi de etena ce sunt recirculate in vasul 1 de alimentare a compresorului primar.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.