Politica Statelor Unite in Primul Razboi Mondial

Trimis la data: 2017-10-26
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.45 / 10
Downloads: 0
Autor: anamariarvu
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Statele europene cereau tot mai mult ajutor material americanilor, datorita faptului ca acestea erau slabite din punct de vedere economic in urma costurilor ce au implicat un conflict militar.
Raporturile internationale s-au modificat o data cu declansarea Primului Razboi Mondial. Unele au fost puternic afectate, altele intrerupte datorita evenimentelor militare.

In raport cu conflictul, Statele Unite ale Americii erau prezente in randul "neutrilor". Un lucru ce a devenit constient in randul oamenilor importanti din America a fost acela ca razboiul inceput poate deschide anumite portite pentru statul american, ba mai mult, o treapta dominanta in sectorul comercial si economic al planetei.

Washingtonul a trasat pe parcursul razboiului o directie asupra economiei. Inca de la inceputul conflictului mondial, guvernul american luase masuri ce interziceau imprumuturi catre statele beligerante, doar cele neutre puteau fi finantate.

In ciuda politicii de neutralitate, Statele Unite ale Americii nu au taiat complet legaturile cu Europa. Un lucru ce-l stia administratia de la Washington era acela ca, profitul de pe urma comertului in vreme de razboi poate fi mare.

Prin relatiile comerciale, cu unul sau mai multe dintre statele implicate in razboi, America putea fi acuzata ca ar face favoruri unora dintre ele.

Americanii transportau bunuri in Europa, iar apoi mediau transportul dintre statele europene folosind atat propriile navel, cat si pe cele ale europenilor.

Trebuiau insa sa se supuna legislatiei internationale in vigioare asupra comertului statelor neutre pe timp de razboi. Marea Britanie a interpretat temenul de "marfa de contrabanda" , bineinteles in scopul ei, oprind transporturile din Statele Unite catre Germania. La aceste actiuni, Germania a contracarat prin folosirea submarinelor pentru a ataca nu doar nave de razboi, ci si alte tipuri de nave, in conditiile in care legea internationala nu interzicea in mod explicit razboiul submarin. Astfel, campania germana atragea atentia Washingtonului, care isi vedea navele si cetatenii pusi in pericol.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.