Politica de distributie a produsului turistic

Trimis la data: 2015-05-04
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicoleta_B
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Distributia, element al mixului de marketing, poate fi definita ca fiind totalitatea activitatilor prin care bunurile materiale sunt aduse de la producator la consumator, sau ca fiind, totalitatea activitatilor care au loc in spatiul si timpul care separa prestatorul de servicii de consumator.
In turism, distributia poate functiona ca mijloc de atragere si stimulare a consumatorilor potentiali.
Politica de distributie:
- cuprinde totalitatea deciziilor care se refera la o asigurare a treptelor de desfacere coordonate cu performantele intreprinderii.
Membrii unui canal de distributie indeplinesc urmatoarele functii:
informarea - consta in culegerea si furnizarea de informatii de marketing in legatura cu clientii actuali si potentiali, cu concurenta.
promovarea - se refera la crearea si transmiterea de comunicari convingatoare despre oferta in scopul atragerii de consumatori.
contactarea - are ca obiect cautarea si comunicarea cu consumatorii potentiali.

modelarea - se rezuma la formarea si echiparea ofertei, in functie de necesitatile si dorintele consumatorului.negocierea - reprezinta incercarea de a ajunge la un acord final asupra pretului si a altor conditii astfel incat sa poata fi realizat transferul dreptului de posesie sau sa fie prestat serviciul.distributia propriu-zisa (pentru bunurile de consum) - se refera la transportul si depozitarea lor.
finantarea - consta in strangerea si alocarea fondurilor necesare pentru acoperirea retelei de canale. asumarea riscului - se refera la posibilitatea de a nu distribui intreaga cantitate de produse

Principalele dimensiuni ale unui canal de distributie a serviciilor turistice:lungimea = data de numarul unitatilor comerciale prin care se realizeaza vanzarea-cumpararea
latimea = definita de numarul unitatilor care participa la distribuirea serviciilor in cadrul unei singure componente care dimensioneaza lungimea sa.
adancimea = reflecta gradul de apropiere spatiala a ultimului
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.