Politica de distributie

Trimis la data: 2014-11-20
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 25
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 727kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Nu o singura data mi s-a intamplat ca, intrand intr-un magazin, sa vad o inscriptionare de genul "adaos comercial 30-50%". Ma intrebam mereu "de ce trebuie sa platesc vanzatorului un surplus de 30%, doar nu face nimic altceva decat sa-mi dea produsul de pe raft?". Si, totusi platim acest 30%.Intr-o zi, discutand cu cineva despre lucrul acesta, intelocutorul meu m-a facut sa inteleg motivul, dar nu eram convins ca acesta era adevarul. Mi-a spus ceva legat de politica de distributie, notiune care nu imi era foarte clar delimitata, asa ca am hotarat sa aprofundez acest subiect in lucrarea de fata.
Am aflat ca, in primul rand, platesc pentru ca fabricantul se poate afla undeva la 5-6000 km distanta. Drumul pana acolo (timp si bani) este mai costisitor decat adaosul de 30%. Prin faptul ca reduc distanta dintre vanzator si cumparator, creeaza utilitate de timp si spatiu, altfel spus creeaza valoare. In al doilea rand, am aflat, ca platim pentru ca distribuitorul face mult mai multe lucruri pentru a ne deservi, pe langa acela ca ne da produsul de pe raft. Implicit are o multitudine de costuri, care, la o privire superficiala, par nesemnificative.

Scopul lucrarii este de a crea o perspecctiva detaliata asupra modului de organizare si functionare a unei retele de distributie.
Am ales ca studiu de caz piata autovehiculelor, deoarece simteam nevoia sa inteleg cum functioneaza un sistem de distributie in acest caz. Ei bine, si pentru ca sunt un admirant al marcii de autovehicule analizate.
Produsele care fac parte din oferta competitorilor prezenti pe piata trebuie sa ajunga la piata-tinta vizata, adica la cei care sunt vizati de ele, consumatorii potentiali. Gestionarea intregului traseu, economic si fizic, pe care trebuie sa-l parcurga produsele intreprinderilor face obiectul politicii de distributie a acestora.

Analiza traseului parcurs de produse, intr-un anumit interval de timp, intre productie si consum, este cuantificata in acceptiunea marketingului de o notiune cuprinzatoare, incluzand procese si activitati eterogene, numita distributie. In terminologia economica se folosesc, in mod frecvent, si alte notiuni pentru activitatea desfasurata in sfera economica in discutie, intre care: "miscarea marfurilor", "circulatia marfurilor", "comercializarea marfurilor" sau "plasamentul marfurilor" .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.