Politica de marketing la societate de turism SC ANDORRA

Trimis la data: 2017-09-23 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ralukaaa22 Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins:

1. Istoric si caracterizare a SC ANDORRA SA
1.1. Pozitionarea strategica a societatii pe piata
1.2. Politici de marketing
1.3. Strategii legate de cuplul produs-piata ale agentiei ANDORRA
1.4. Pretul
1.4.1. Fixarea pretului

1. Istoric si caracterizare a SC ANDORRA SA

Agentia de turism ANDORRA cu sediul in Satu Mare, firma cu capital privat infiintata in anul 1994 Directorul agentiei de turism ANDORRA este domnul Pacurar Traian.
Agentia de turism ANDORRA ( Licenta TO 97 / 21.01.2008) este membra ANAT si FPTR.

1.1. Pozitionarea strategica a societatii pe piata

Aceasta doreste sa promoveze in Romania turismul de calitate care sa raspunda necesitatilor si exigentelor clientilor prin servicii la cele mai inalte standarde internationale. Scopul Agentiei ANDORRA este sa creeze impreuna cu clientii un parteneriat de lunga durata, bazat pe incredere si calitatea serviciilor. Personalul de specialitate sta la dispozitia clientilor cu o gama larga de servicii atat pentru grupuri cat si pentru turistii individuali sau oameni de afaceri.
Dupa modul de realizare si comercializare a produselor turistice agentia de turism se imparte in doua categorii: agentie de turism turoperatoare si agentie de turism detailista.
Agentia de turism turoperatoare are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari, pe cand agentia de turism detailista vinde sau ofera spre vanzare in contul unei agentii de turism turoperatoare, pachetele de servicii sau componente ale acestora . Agentia ANDORRA este o agentie turoperatoare.

1.2. Politici de marketing

Produsul

Politica de produs reprezinta principala componenta a mixului de marketing a intreprinderii. Fara a avea produse competitive, adaptate cerintelor pietei-tinta, nimeni nu are nici o sansa in competitia pentru atragerea unui cat mai mare numar de clienti.
Produsul este o oferta indreptata spre satisfacerea unor nevoi. Acesta este adesea un pachet ce contine bunuri, servicii in proportii variabile.
In conceptia de marketing produsul nu este numai un ansamblu de caracteristici tehnice. El reprezinta un complex de elemente concrete si abstracte privind caracteristicile fizice, modul de prezentare, serviciile, pretul, prestigiul pe care il ofera consumatorului, elemente care genereaza cererea si pe care consumatorul le accepta in scopul satisfacerii nevoilor la nivelul exigentelor sale.

Patrimoniul turistic (national sau local) reprezinta cadrul fizic de baza care-i incita pe turisti la voiaje;acesta include:
a) factorul natural (clima, asezare geografica, relief, peisaj). Acestea sunt inima produsului turistic;
b) factorul uman (limba, ospitalitate, mentalitae, obiceiuri si traditii, istorie, folclor, arta, cultura) care influenteaza perceptia asupra produsului turistic.

Elementele de infrastructura nu genereaza motivatia sau cererea de turism, dar contribuie in mod hotarator la satisfacerea acesteia. Aceste elemente specifice turismului sunt:
a) mijloace de cazare de toate categoriile: hoteluri, moteluri, cabane, tabere pensiuni agroturistice ;
b) mijloace de alimentatie: restaurant, fast-food, bar, cafenea ;
c) reteaua de agrement: echipamente colective de loisir(agrement) ;
d) reteaua unitatilor de tratament.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.