Politica de produs

Trimis la data: 2013-08-20 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 100 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 103kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Politica de produs este o conduita pe care o adopta intreprinderea producatoare sau comerciala privitor la dimensiunile , structura si evolutia gamei de bunuri materiale si servicii ce fac obiectul propriei activitati , prin raportare permanenta la cerintele mediului de iata in care activeaza. Politica de produs este indeseobi comparata cu "inima marketingului " , prin aceasta metafora incercandu-se a se exprima ideea ca dezvoltarea de produse,servicii si idei si conducerea acestora pe piata , de-a lungul ciclului lor vital , se constituie in nucleu al activitatii de marketing.. Legatura sa cu celelalte componente ale mixului de marketing (politica de pret, politica de distributie, politica de comunicare) este directa , toate acestea la un loc alcatuind instrumentarulde actiune al marketingului.

Obiectul politicii de produs il reprezinta bunurile economice in sensul cel mai cuprinzator al termenului , subsumandu-se acestui concept atat bunurile reale (tot ceea ce poate fi perceput direct cu simturile umane), cat si bunurile imateriale (servicii si drepturi - brevete,liceente, know - how etc.). Intrepatrunderea si combinarea acestor componente ale bunurilor economice sunt atat de diverse , in societatea contemporana , incat devine ot mai dificil , pentru specialistul chemat a deslusi comportamentul cumparatorului , a separa rolul fiecarei entitati in parte in decizia de cumparare .

Cu toate acestea, consecintele practice pentru intreprindere ale acestui produs nu pot fi neglijate,
In acceptiunea sac ea mai mare cuprinzatoare, politica de produs include: politica sortimentala, politica de service si garantie. Intre aceste componente exista o stransa conditionare , totalitatea deciziilor pe care le antreneaza reprezentand continutul politicii de produs .

Obiectivele urmarite de politica de produs trebuie sa slujeasascopului activitatii economice a intreprinderii. Dincolo de specificitatea imprimata acestora de orizontul de timp pentru care se stabilesc, de profilul activitatii intreprinderii sau de natura pietei careia i se adreseaza , obiectivele politicii de produs privesc modul concret de alocare a resurselor pentru dimensionarea adecvata a structurii fabricatiei sau a sortimentului comercializat. Subcomponentele sale sunt strategiile si tacticile politicii de produs.

Strategiile de produs semnifica principalele directii in care intreprinderea poate sa-si mobilizeze potentialul uman , material si financiar pentru a realiza indicatorii economico -financiari pe care si i-a fixat. In cadrul acestor directii strategice, produsul reprezinta obiectul central asupra careia actioneaza totalitatea fortelor motrice ale intreprinderii si mediului. Componente ale politicii , strategiile de produs fac parte in acelasi timp din arsenalul strategic general al intreprinderii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.