Politica privind Dezvoltarea Regionala

Trimis la data: 2009-08-18
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.17 / 10
Downloads: 24
Autor: Razvan
Dimensiune: 10kb
Voturi: 23
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
O regiune poate fi definita ca o zona a unui teritoriu avand un ansamblu de caracteristici (proprii) distincte si consistente (acestea putand fi fizice sau umane)care ii confera o anumita unitate semnificativa si care o distinge de alte zone invecinate.
Conceptul de regionalizare considera regiune drept una dintre cele mai bune forme de organizare spatiala a informatiei, iar regiunle functionale sunt socotite de o importanta majora pentru procesul si obiectivele planificarii si dezvoltarii, istorice,
naturale, de planificare, subdezvoltate.

O regiune de dezvoltare este un teritoriu care formeaza, din punct de vedere geografic, o unitate neta sau un ansamblu similar de teritorii in care exista continuitate, in care populatia poseda anumite elemente comune, dorind sa-si pastreze specificitatea astfel rezultata, dar, si sa se dezvolte cu scopul de a stimula
progresul cultural, social si economic.

Ariile prioritare permit structurarea unor programe specifice de dezvolate in domenii precum industria, agricultura, somajul, mediul inconjurator, etc., avand ca actori nu numai guvernul, ci si autoritatile de la nivel teritorial sau local. Ariile prioritare definite ca subregiuni sau grupuri de localitati sunt utile pentru reducerea disparitatilor intra-regionale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.