Poluare

Trimis la data: 2012-06-06
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 7.06 / 10
Downloads: 0
Autor: Andrei gheorghiu
Dimensiune: 1192kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
De la aparitia sa, omul a influentat mediul si a implicat ecosistemele,in scopul indeplinirii necesitatilor sale.
O data cu cresterea populatiei, multe ecosisteme naturale s-au transformat in ecosisteme ale asezarilor umane,cu urmatoarele consecinte:
-distrugerea sau afectartea biocenozelor naturale;
-modificarea calitatii aerului, apei, solului prin diferite deseuri de origine menajera,industriala si agricola(gunoaie,detergenti,pesticide,deseuri radioactive,reziduuri industriale etc.);
-introducerea de specii noi de plante si animale etc.
Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui.Poluarea atmosferei implica emanarea de substante daunatoare organismelor vii, in atmosfera. Poluanti precum oxizii de sulf si azot, cloro-fluoro-carburile, dioxidul de carbon, monoxidul de carbon, si funinginea (carbunele) sunt pricipalii contribuitori la poluarea atmosferica.

Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-a mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi efectul de sera, incalzirea globala, poluarea aerului, subtierea stratului de ozon si ploile acide.

Masuri de prevenire:Dotarea marilor intreprinderi industriale, a exploatarilor miniere subterane cu dispozitive, care epureaza si neutralizeaza substantele poluante (exhaustoare cu filtre etc.);
Amplasarea noilor obiective industriale in afara zonelor de locuit; Pentru controlul tehnic al vehiculelor, serviciul de circulatie dispune de analizatoare de gaze, filmetru si sonometru;

Amplasarea in locuri speciale a rampelor de gunoi si transportul acestuia cu autovehicule inchise; Realizarea unei perdele vegetale de protectie, in jurul unor intreprinderi industriale, raspunzatoare de poluarea aerului atmosferic; Plantarea de arbori si arbusti, extinderea parcurilor etc.; Suprainaltarea cosurilor, la unitatile care genereaza mari cantitati de fum si gaze etc.

Apa este necesara vietii. Ea este folosita aproape in toate sectoarele de activitate ale omului, in consumul casnic, in producerea de energie,ca mijloc de transport, in gospodarie etc.Masuri pentru prevenirea poluari apei:construirea de baraje;epurarea apelor reziduale (cu ajutorul filtrelor, a unor substante chimice sau a unor bacterii biodegradante etc.);construirea de bazine speciale de colectare a deseurilor si reziduurilor, pentru a impiedica deversarea directa a acestora in apele de suprafata;constructia de zone de protectie a apelor;construirea unor statii de epurare a apelor reziduale ale localitatilor;executia lucrarilor de indiguiresi de construire a unor baraje;sa nu se arunce si sa nu se depoziteze pe maluri sau in albiile raurilor deseuri de orice fel etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.