Poluarea aerului

Trimis la data: 2014-10-20
Materia: Chimie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 1
Autor: desteptul
Dimensiune: 282kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aerul este amestecul de gaze care alcatuiesc straturile inferioare ale atmosferei si care este absolut necesar vietatilor aerobe.
El este generatorul de energie prin arderile diferitelor substante.
In acelasi timp aerul este sursa de dioxid de carbon necesar fotosintezei, sursa de azot necesar plantelor etc.
Poluarea aerului se produce prin emisia unor gaze si pulberi solide fine in atmosfera.
Ce este poluarea?
Poluarea este fenomenul ce consta in contaminarea mediului cu materiale care degradeaza starea de sanatate, functionarea ecosistemelor. Poate fi cauzata de eruptiile vulcanice si chiar de activitatea omului: casnica, industriala si agricultura.
Existenta fiecarui om, plante si animal depinde de aer, fara care nu putem trai.

Poluarea aerului reprezinta introducerea de produse chimice, de particule, materiale biologice in atmosfera. Atmosfera este invelisul de aer al Pamantului, ce contine: azot, oxigen, argon, bioxid de carbon, ozon etc. Poluarea aerului poate dauna omului si mediului. Poluantii pot fi solizi, lichizi sau gazosi.
Poluarea urbana a aerului este cunoscuta sub denumirea de smog. Smogul este in general un amestec de monoxid de carbon si compusi organici din combustia incompleta a combustibililor fosili cum ar fi carbunii si de dioxid de sulf de la impuritatile din combustibili.

In timp ce smogul reactioneaza cu oxigenul, acizii organici si sulfurici se condenseaza sub forma de picaturi, intetind ceata. Aparitia automobilului a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si a altor gaze. Agricultura determinat acumularea unor cantitati mari de substante chimice otravitoare in atmosfera.
Poluarea atmosferei poate fi si sub forma de fum. Fumul este un amestec de gaze si substante chimicale. Smogul ce rezulta are un miros neplacut ce cauzeaza lacrimarea.
Sursele umane ale poluarii aerului

Surse mobile ce includ autovehiculul aeronave, nave maritime.
Produse chimice, praful si focul.
Fum de la vopsea, spray-uri.
Militare cum ar fi arme nucleare, gaze toxice, germeni de razboi si rachete.Sursele naturale ale poluarii aerului
Metan, emis de digestia animalelor, bovinele.
Activitatea vulcanica ce produce sulf, cenusa, clor si particule.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.