Poluarea in industria transportului

Trimis la data: 2012-11-11
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 8.32 / 10
Downloads: 0
Autor: Avr Flo
Dimensiune: 38kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Poluantii emise de sistemele de transport (aer, apa si zgomot)Autor: Dr. Jean-Paul Rodrigue1. Poluantilor atmosfericiO dimensiune geografica a poluarii aerului este la nivel local si regional, in cazul in care externalitatile sale sunt resimtite imediat. Mai mare nivel de concentrare a activitatilor de transport, cele mai mari impactul lor asupra mediului sunt resimtite de catre comunitatea locala.Acest lucru este in special cazul terminalelor de transport de mari dimensiuni, cum ar fi porturile, curti feroviare si aeroporturi. Un exemplu remarcabil este Hong Kong, unul dintre portul lume recipientul cel mai important.
Terminalele de containere sunt situate central, cu cu o concentratie acuta de nave mari si zeci de mii de miscari de camioane pe zi. Multi poluanti atmosferici au fost identificate ca fiind strans legata de transport:Monoxid de carbon (CO)Monoxidul de carbon este un gaz incolor, inodor, rezultatul arderii incomplete a hidrocarburi, conturi de transport de la 70 la 90% din totalul emisiilor de monoxid de carbon.. Astfel, este poluant de aer cel mai puternic asociat cu transport.

Monoxidul de carbon este de multe ori prezent aproape de artere de trafic majore intensive, in special in zonele urbane. Monoxidul de carbon este un gaz otravitor. Atunci cand este inhalat, se combina cu hemoglobina pentru a formacarboxihemoglobina, prevenind absorbtia de oxigen si a rezultat in asfixiere. 0,5% de monoxid de carbon in aerul se poate dovedi fatal in mai putin de o jumatate de ora, prin transformarea peste 50% din hemoglobina din carboxihemoglobina. Concentratii mai mici de monoxid de carbon (3 ppm) pot cauza simptome de otravire si sa afecteze persoanele cu deficiente de sistem inimii, plamanilor si circulator.

Ea afecteaza de asemenea respiratia de plante prin fotosinteza inhibarea.Deoarece monoxidul de carbon nu este foarte stabil chimic, efecte directe la nivel mondial sunt puternic limitate (probabil non existente). Indirect, monoxid de carbon contribuie la formarea de privirile cu efect de sera, ca un catalizator.Oxizi de azot (NO x)Oxid de azot (NO sau NO 2) este un gaz maro, inodor. Un produs de combustie atunci cand energia este utilizata pentru a oxidului de azot in loc de o conturilor hidrocarburi. Transport 45 - 50% din totalul emisiilor de oxizi de azot.

Alte surse sunt substante chimice (in special nitrati) de productie industriala si din arderea combustibililor fosili in centralele termoelectrice. Oxizi de azot nu sunt foarte daunatoare pentru om (in special NO), dar atunci cand este eliberat dintr-un motor cu combustie interna, concentratiile ridicate sunt adesea toxice. Acesta irita si infecteaza sistemul respirator si ochii. Unele scaderi in capacitatea de a rezista infectie bacteriana s-au observat, de asemenea atunci cand subiectul este expus la concentratii semnificative de dioxid de azot. Oxizii de azot sunt cunoscute pentru a preveni cresterea culturilor si pentru a reduce, astfel, randamentele agricole.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.