Pompe cu pistonase radiale

Trimis la data: 2013-07-16 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Pisica irina Dimensiune: 295kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
La pompele cu pistonase radiale, pozitia pistonaselor in blocul cilindrilor este pe raza, variatia ciclica a volumelor de lucru realizandu-se datorita datorita dispunerii excentrice a blocului cilindrilor fata de statorul pompei. Pompele cu pistonase radiale sunt in principal de doua tipuri:
- cu alimentare exterioara
- cu alimentare interioara

la masinile cu alimentare interioara, distributia se face central, prin axul motoruluica in figura 1. Cursa liniara a pistonaselor in blocul cilindrilor 4, generata ca urmare a montarii excentrice a blocului cilindrilor fata de carcasa 6, se poate modifica daca valoarea exercitarii " e " poate fi reglata. Pompele la care marimea " e " poate fi modificata se numesc cu debit variabil. Din figura rezulta ca marimea cursei pistonaselor are valoarea

Distributia fluidului intre camerele de lucru se face prin intermediul distribuitorului 3, care este fix, dispus pe directia punctelor moarte al pistonaselor. Latimea distribuitorului 3 este mai mare decat latimea canalelor de legatura ale pistonaselor cu galeriile de aspiratie, respectiv refulare. La deplasarea pistonaselor de la PMI la PME, volumele de lucru sunt in crestere si se produce aspiratia. Invers, la deplasarea pistonaselor de la PME la PMI volumele de lucru scad si se produce refularea.

Fig. 1 schema pompei cu pistonase radiale cu alimentare interioara :
In figura 2 este prezentata o masina cu pistonase radiale cu debit variabil la care reglarea excentritatii si deci a cilindreei se face cu ajutorul unui sistem de tip surub - piulita. Pompele cu pistonase radiale se fabrica intr-o varietate mare de forme constructive. Principiul de fun ctionare este acelasi pentru toate tipurile, diferite fiind niumai modul in care se face distributia lichidului de lucru la spiratie, respectiv refulare si felul in care are loc contactul dinspre suprefata frontala a pistoanselor si stator.

In figura 3 sunt ilustrate cateva moduri de realizare a contactului dintre pistonas si stator. Pistoanele au de asemenea tijele articulate excentric. Distributia pompelor cu alimentare exterioara se face prin niste canale periferice ale carcasei, distribuitorul lipsind. Dirijarea uleiului catre aspiratie, respectiv refulare se face prin aceleasi canale care sunt legate la conductele de aspiratie si refulare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.