Posta electronica - email-ul

Trimis la data: 2014-05-08
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandra_16d
Dimensiune: 699kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Inregistrarea unei adrese de e-mail
E-mail-ul este serviciul cel mai des utilizat pe Internet. Asemenea postei traditionale, e-mail-ul asigura transmiterea de mesaje insa receptionarea lor este foarte rapida. Acest serviciu se bazeaza tot pe tehnologia client-server, care presupune existenta celor doua programe: unul de transmitere a mesajului si unul de primire a mesajului. Serverul de mail este calculatorul de pe Internet care ofera serviciul de posta electronica (electronic mail) Protocolul pentru posta electronica impune:

Referate similare:

Adresa de e-mail se identifica prin semnul @ (at = la, cunoscut si sub denumirea de coada de maimuta ! ) si cele doua parti:
1.nume utilizator scris in fata semnului @ si reprezinta numele sub care o persoana se inregistreaza la serverul de mail. Daca numele se compune din doua sau mai multe cuvinte, de folosesc ca delimitatori punctul "." respectiv liniuta "_", insa nu pot fi folosite spatii libere.

2.nume server de mail la care este inregistrata adresa de e-mail a persoanei. Primele cuvinte indica numele serverului care are in administrare cutia postala, iar ultimele doua sau trei litere separate prin punct, indica domeniul de Internet, fie de tara (yahoo.com), fie de activitate (email.ro).

Mesajele transmise prin e-mail sunt ieftine sau pe gratis, usor de administrat si se transmit rapid.
Intre cercurile cunoscatorilor de Internet, posta traditionala, in comparatie cu posta electronica este denumita si snail-mail (posta melcului).Pentru a transmite si a primi e-mail-uri, este necesar un software special, un program client de e-mail, asa cum este si Outlook Express de la Microsoft.

Spre deosebire de Chat (discutiile online), la e-mail utilizatorii nu trebuie sa fie permanent conectati la Internet. Mesajul se pastreaza intr-un Mailbox (cutie postala !), de unde poate fi luat oricand se doreste.

3. Se completeaza formularul de inregistrare, cunoscandu-se semnificatia celor 7 elemente grafice ale acestuia: butoanele radio, butoanele de validare, butoanele de comanda, liste deschise, liste ascunse, camp de text si arie de text.
4. Se confirma acceptarea conditiilor de inregistrare prin activarea butonului de validare si efectuarea unui clic pe butonul de comanda pentru inredistrare.
5. Se citeste mesajul de confirmare si a inregistrarii. Daca adresa de e-mail nu a fost acceptatata sau formularul de inregistrare au fost completat in toate campurile obligatorii, se va primi un mesaj de refacere a formularului electronic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.