Potentialul turistic al litoralului romanesc

Trimis la data: 2013-01-26
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 36
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 1
Autor: Irimia Loredana
Dimensiune: 44kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aflate in posesia de sud-est a Romaniei, judetul Constanta ocupa jumatatea sudica a Dobrogei, limita de sud fiind data de granite de stat cu Bulgaria. Judetul Constanta are o suprafata de 7071 km patrati, iar populatia este de 746.000 de locuitori(1997-1998). Litoralul Marii Negre reprezinta o zona turistica de mare importanta pentru Romania care ofera o gama larga de atractii: statiuni cu plaje intinse, acvarii, spatii de distractie(parcuri, discoteci), parcuri de agreement, dar si statiuni cu potential balneo-climateric si care atrage annual un numar insemnat de turisti romani si straini.
Litoralul Marii Negre nu este o resursa de turism 100% naturala. De-a lungul timpului s-au realizat aici indiguiri, s-au construit edificii Antice, parcuri, s-au creat lacuri artificiale, s-au ridicat cladiri cu importanta turistica etc. In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o distanta de 245 km, incepand de la frontiera Republicii Moldova-punct de varsare al bratului Chilia in mare. Marile intinderi de pe plaja sunt pavate cu nisip auriu, de o finite deosebita, rezultat din scoicile macinate. Peste tot, plajele sunt orientate spre rasarit, cu expunere la plaja pana dupa amiaza.

De-a lungul coastei, un spatiu mirific etaleaza o "salba" de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta(statiuni destinate odihnei), Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche(destinate odihnei si curei balneare). Toate aceste sunt deservite de personalul angajat in serviciile locale de turism si transport din orasul Constanta. In plus, practice nu exizta mare la Marea Neagra, asa ca inotul poate fi practicat in conditii cu siguranta mult mai bune decat in alte parti ale lumii.

Dar, factorul principal care contribuie la dezvoltarea functiunii balneoclimaterice si turistice a statiunilor este, in primul rand, marea. Principalele statiuni ale litoralului Marii Negre
Constanta supranumita si "Capitala Litoralului"
Al treilea oras al Romaniei si c el mai mare port la Marea Neagra, Constanta este atestata din secolul VI i. e. n. sub numele de TOMIS (pe atunci o colonie greceasca). Principalele atractii ale orasului sunt Cazinoul, ridicat la inceputul secolului XX, Acvariul, Delfinariul si Planetariul. La Constanta pot fi vizitate Muzeul de Istorie Naturala si Arheologie, Muzeul Marinei Romane, Muzeul de Etnografie, Observatorul Astronomic, Teatrul Muzical si Teatrul Dramatic.

Diversitatea etnica a statiunii este subliniata de existenta a trei monumente religioase.Catedrala Ortodoxa (1898), Biserica Catolica (1908) si Moscheea (1910). La 28 km nord de Constanta se afla aeroportul international Mihail Kogalniceanu cu zboruri interne si internationale. Cunoscuta ca statiune de vacante estivale pentru tineri, Costinesti se afla la 31 km sud de Constanta, langa satele Costinesti si Schitul. Acesta din urma au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de colonisti germani. Nucleul statiunii a fost construit in 1949, cand aici a fost amenajata prima tabara pentru elevi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.