Povesti de adormit copii

Trimis la data: 2009-11-30
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 9.39 / 10
Downloads: 320
Autor: Emil
Dimensiune: 6kb
Voturi: 15
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A fost o dată ca nici odată, că de n-ar fi nu s-ar povesti…..
Într-un spaţiu mare, foarte mare, mai mare ca această cameră, mai mare chiar decât tot cerul cu rai şi stele cu tot, doi protoni primordiali îşi duceau singurei trista existenţă întrecându-se la alergare. Care de care fugea mai repede şi tot mai repede. Intr-o bună zi şi-au dat întâlnire şi, cu tot avântul vitezei cu care alergau, au încercat să se pupe.
Oameni de seamă, savanţi şi filosofi, susţin că povestea este adevărată, iar idila celor 2 protoni primordiali a căpătat chiar nume: „Marele Bang” (BIG BANG)

Creând o jucărie mai mare decât tot New York-ul savanţii încearcă din răsputeri să repete aceea ciocnire. Ei folosesc protoni pe care îi pun să alerge cât îi ţin picioarele apoi într-o odaie bine căptuşită plină cu fel de fel de jucărioare scumpe foc să se pupe.

Oare protonul folosit de savanţi este acelaşi cu protonul primordial care a generat Marele Bang? Puţin probabil! Protonul primordial avea cam aceeaşi dimensiune ca protonii zilelor noastre, numai că era ceva mai greu, mult mai greu, mai greu chiar ca blocul în care locuieşti. După umila mea părere era o gaură neagră.

Ce este o gaură neagră? Păi o gaură neagră este o gaură într-adevăr neagră. Din ea nu iese nici o umbră de lumină. În ea locuieşte un căpcăun care se hrăneşte cu sori şi planete la care ajunge cu un puternic aspirator.

Gaura neagră absoarbe chiar şi o galaxie care s-ar afla în raza ei de acţiune cu miliardele de sori din componenţa acesteia, astfel că în jurul unei găuri negre se liberează tot spaţiu.

Curios este faptul că, cu tot ce papă, căpcăunul nu se îngraşe. Devine din ce în ce mai greu, dar în aceeaşi măsură se micşorează ca dimensiune până ajunge la mărimea unui proton foarte greu.Dacă în raza de acţiune apare o altă gaură neagră, aspiratoarele acestora se atrag reciproc iar viteza lor de mişcare creşte din ce în ce mai repede. Până la urmă ajung să se pupe ca 2 autotrenuri în ciocnire frontală.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.