Practica pedagogica

Trimis la data: 2004-07-01
Materia: Psihologie
Nivel: Liceu
Pagini: 72
Nota: 9.28 / 10
Downloads: 8989
Autor: Eliza
Dimensiune: 71kb
Voturi: 320
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pedagogia - în virtutea taxonomiei - dincolo şi înainte de toate se enunţă prin ceea ce revendică Principii Generale: -principiul integrării organice a teoriei cu practica;-principiul luării în consideraţie a particularităţilor de vârstă şi individuale
Sintagma Habitat Mintal a intrat în lexicul pedagogic datorită lui Antoine de La Garanderie. Acesta înţelegea astfel să explice diversitatea Profilelor de Comprehensiune apte să promită o adecvare a nevoilor intelectului la exigenţele şi multiplele experienţe de adaptare.

Capacitatea educativă a subiectului nu e nativă ci apare din asumarea şi gestionarea relaţiilor individului cu mediul social. Pedagogul francez identifică acei parametri constant repartizaţi în morfologia actului de cunoaştere. Consecinţele unei atare colportări se enunţă altitudinal.

Informaţia e restituită ambientului la nivelul inteligibil pe care subiectul a fost capabil să-l comprehenseze pentru
a-l stăpâni şi itinera.

Garanderie vede în omul branşat la realitate un pretendent la educaţie exclusiv prin chiar modem-ul constituţional :Auditiv direct - nu există imaginea mentală a propriei
voci Auto-auditiv - imaginea mentală e doar a propriei voci
Vizual direct - nu există imaginea mentală a propriei persoane
Auto-vizual - imaginea mentală e doar a propriei persoane

Curentul valorilor cere o priză de cunoaştere. Fiinţa se descoperă lumii pentru a se clădi pe sine. Momentul acestei predestinări s-a instituţionalizat odată cu apariţia pedagogiei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.