Practica de specialitate - SC Bancpost SA

Trimis la data: 2015-07-15 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 21 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: tunde_3 Dimensiune: 39kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Are o echipa puternica de specialisti, dispune de o retea teritoriala extinsa si ofera o gama larga de produse si servicii special concepute sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat in Romania.
" Cei cincisprezece ani ai Bancpost, ai succesului in afaceri pe care l-ati obtinut reprezinta o dovada clara a uriaselor schimbari prin care a trecut Romania...

Bancpost a fost infiintata in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca privatizata integral din sistemul bancar romanesc. Astazi la 16 ani de la infiintare, Bancpost este una dintre cele mai importante banci din Romania, oferind o gama extinsa de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.

In prezent actionarul majoritar al Bancpostului este EFG Eurobank Ergasias S.A. (77,56%), una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Atena, Grecia, din punct de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva, Elvetia.
In luna august 2006 EFG Eurobank Ergasias S.A. a cumparat pachetele de actiuni detinute in banca de BERD si IFC. In urma tranzactiei, EFG Eurobank Ergasias S.A. si-a majorat pachetele de actiuni de la 62,9859% la 77,56451% din capitalul social al Bancpostului.

Incepand din 2005 Bancpost a parcurs un proces de restructurare majora, care a vizat implementarea unui nou model de afaceri bazat pe principiile centralizarii, specializarii si automatizarii proceselor , sustinut in paralel de introducerea unui sistem informatic de ultima generatie, precum si de o ampla actiune de instruire a personalului. O alta componenta a procesului de restructurare este modernizarea retelei de unitati. Acest proiect are rolul de a asigura in toate unitatile bancii un ambient de afaceri modern si prietenos, in conformitate cu noile standarde de identitate corporativa: vizibilitatea, accesibilitatea, spatii deschise, platforma larga, noi tehnici de promovare.

Bancpost a investit semnificativ in extinderea retelei sale teritoriale, astfel ca la sfarsitul lui 2006 aceasta cuprindea aproape 200 de unitati. In paralel cu extinderea retelei de unitati se deruleaza si un proiect de optimizare a canalelor alternative de distributie. Astfel in 2006 au fost instalate peste 50 de ATM-uri, iar numarul de POS-uri s-a dublat ajungand la peste 5200. a fost introduse pentru prima oara APS-urile (Automated Payment Systems) prin intermediul carora se pot efectua depuneri , plati, depozite.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.