Pregatire matematica

Trimis la data: 2015-11-22 Materia: Matematica Nivel: Gimnaziu Pagini: 39 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: andreea618 Dimensiune: 744kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Numere prime sunt numere care au doar doi divizori: pe 1 si pe el insusi. Exemple: 2, 3, 5, 7, 11, etc.Numere compuse sunt numere care au cel putin trei divizori. Exemple: 6, , 12, 15, etc.Numere pare sunt numere divizibile cu 2. Forma de scriere a cestora este .Numere impare sunt numere nedivizibile cu 2. Forma de scriere a cestora este .
Numere prime intre ele sunt numere care au ca divizor comun doar numarul 1. Exemple: 4 si 9; 15 si 19.

21 Fractii ireductibile Fractie ireductibila este fractia in care numaratorul si numitorul sunt numere prime intre ele. Exemplu de obtinere a unei fractii ireductibile, pas cu pas:
22 Transformari de fractii Fractii zecimale finite .
Fractii zecimale periodice simple .
Fractii zecimale periodice mixte .
Exemple: O fractie ordinara se poate transforma intr-o fractie zecimala prin impartirea numaratorului la numitorul fractiei. Exemplu:

Compararea, ordonarea si reprezentarea pe axa a numerelor reale Compararea numerelor rationale Dintre numerele si mai mare este numarul ....Aducem numerele date la acelasi numitor: si . Se observa ca numarul mai mare este numarul b. Se poate sa aducem numerele date si la acelasi numarator iar atunci comparam numitorii.Compararea numerelor reale din care cel putin unul este numar irational
Dintre numerele si mai mare ete numarul ....
Introducem factorii sub radical si obtinem: si . Se observa ca numarul mai mare este numarul b.

TITLUL CONTINUTULUI
EXEMPLE, EXPLICATII
24 Valoarea absoluta a unui numar real Valoarea absoluta a unui numar real:
Valoarea absoluta a unui numar irational
Daca avem: , cel putin unul este irational, , atunci Exemplu:
25 Opusul si inversul unui numar real
Opusul unui numar real: opusul lui a este -a.
Inversul unui numar real: inversul lui a este .
Partea intreaga si partea fractionara a unui numar real Partea intreaga si partea fractionara a unui numar real pozitiv:

4,4 este intre 4 si 5.
Partea intreaga [4,4] = 4.
Partea fractionara {4,4} = 4,4 - [4,4] = 4,4 - 4 = 0,4.
Partea intreaga si partea fractionara a unui numar real negativ:
-2,6 este intre -3 si -2.
Partea intreaga [-2,6] = -3.
Partea fractionara {-2,6} = -2,6 - [-2,6] = -2,6 +3 = 0,4.
27 Rotunjirea si aproximarea unui numar real Metoda de a aproxima un numar real, mai ales cand acesta este o fractie zecimala sau un numar irational este folosita la estimari si exercitii de comparare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.