Prelevarea probelor de apa

Trimis la data: 2015-04-08 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Mirela_L Dimensiune: 23kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Proprietatile apei, se stabilesc prin analizarea, in laboratoare, a unor mostre de apa.
In ramurile diverse ale tehnicii, in care apa intervine in diferite moduri, apare necesitatea fie a cunoasterii proprietatilor apei, asa cum se gaseste in natura, fie a apei care dupa ce a fost prelevata din diferite surse a suferit unele transformari, inainte de a fi folosita sau inainte de a fi evacuata, din nou in circuitul ei natural.
Se arata in cele ce urmeaza principalele conditii in care prelevarea mostrelor de apa, a probelor de apa, trebuie sa se faca, pentru a se obtine, prin analizarea lor, date utilizabile.

Pentru a asigura conditiile corespunzatoare de prelevare, in numeroase tari aceasta face obiectul unor normative sau standarde.
In Romania STAS 2852-61 legifereaza principalele operatii: sterlizarea vaselor; luarea probelor (cu masuri diferentiate pentru analiza bacteriologica, biologica sau fizico-chimica); conservarea probelor; marcarea probelor si transportul probelor.

In toate tarile se considera obligatoriu ca prelevarea probelor de apa sa se faca de personal competent, instruit special si cu simt de raspundere.Modul de efectuare a analizelor este, de asemenea, standardizat, analitic, pe fiecare indicator mai important, in parte.
Avand in vedere ca in majoritatea cazurilor continutul substantelor asupra carora se efectueaza analizele este extrem de mic, pentru determinarea cat mai exacta a acestora, trebuie avute in vedere o serie de indicatii:

utilizarea aparaturii de precizie, in perfecta stare de functiune si controlata la zi, precum si a vaselor de calitate corespunzatoare;
verificarea puritatii reactivilor si, in general, corectitudinea analizelor, efectuandu-se periodic analize martor asupra unor probe de apa cu caracteristici bine stabilite (eventual apa distilata);
reactivii utilizati se verifica periodic, cunoscand ca acestia isi pot modifica uneori caracteristicile, in timp.

Atat gustul cat si mirosul apei, desi au ca principala caracteristica un mare grad de subiectivitate, totusi au din punct de vedere sanitar, o valoare deosebita.In primul rand influenta lor asupra utilizarii apei este hotaratoare, poate duce la excluderea folosirii apei respective. Gustul si mirosul apei pot servi si ca indicatori de poluare a apei.
Apa potabila nu trebuie sa aiba miros caracteristic si trebuie sa aiba un gust placut. In caz contrar apa poate prezenta substante poluante care sunt daunatoare sanatatii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.