Premisele si elaborarea studiului de fezabilitate

Trimis la data: 2014-08-25 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Marcel_C Dimensiune: 45kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Studiind capitolul "Premisele si elaborarea studiului de fezabilitate" veti dobandi cunostintele necesare cu privire la:
elaborarea studiilor de piata hoteliera;
continutul si calculul principalilor indicatori proprii activitatii hoteliere;
aplicarea unui sistem de contabilitate hoteliera specific ("Uniform System of Accounts for Hotels &Restaurants");
aprecierea performantelor in exploatare ale unor hoteluri, prin comparare cu mediile europene si mondiale,

O investitie hoteliera este de dimensiuni prea mari pentru a nu fi temeinic fundamentata. Fundamentarea stiintifica a oricarei decizii in acest domeniu se face pe baza unui studio de fezabilitate. Studiul de fezabilitate pentru construirea sau modernizarea unui hotel este precedat de un studiu al pietei hoteliere; componentele proprii acestuia din urma sunt studiul mediului, analiza ofertei potential concurente prezente si viitoare, analiza cererii si - ca rezultanta a acestora - definirea (conceperea) produsului hotelier alternativ.

Conceperea noului produs hotelier trebuie facuta pe adresa unui (unor) segment(e) de clientela exact definite (clientela de baza si segmentul complementar). Inaintea elaborarii studiului de fezabilitate, trebuie clarificate continutul si modalitatea de calcul a unor indicatori necesari, specifici activitatii hoteliere. In considerare sunt luate patru serii de indicatori: indicatorii investitiei, indicatorii volumului de activitate, indicatorii de cheltuieli si indicatorii de rentabilitate.

Sistemul specific de contabilitate hoteliera ofera o modalitate de evidentiere a veniturilor si cheltuielilor (directe si indirecte) perfect adaptata nevoilor de informare ale hotelierului si, totodata, un mijloc de prezentare a datelor in cadrul studiului de fezabilitate sub forma contului de exploatare. Principiul sistemului consta in inregistrarea veniturilor si cheltuielilor simultan dupa natura lor si pe activitati (departamente). In acelasi timp, se elimina repartizarea cheltuielilor indirecte. Prezentarea unor repere sub forma mediilor europene si mondiale pe structura contului de exploatare permite aprecierea nivelului performantelor activitatii oricarui hotel.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.