Presedintia Romaniei

Trimis la data: 2014-11-20
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.69 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_O
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Politica Externa a Romaniei este teme cea mai prezenta in discursurile si in Comunicatele de presa ale Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu. Alaturi de politica externa se regasesc intalnirile si vizitele pe care le-a efectuat dar si primit Seful Statului. Ion Iliescu aloca un important spatiu in alocutiunile lui economiei externe a romaniei dar si temelor sociale romanesti. In ceea ce priveste economia si politica interna, Ion Iliescu nu considera ca ar avea un rol mai mic decat temele mai sus mentionate. Cultura si politica nu au un grad ridicat de frecventa, in cele patru luni de analiza
Rezulta o identitate a Presedintelui de garant si promotor al politicii si economiei externe a Romaniei. Procentul foarte ridicat de vizite si intrevederi sustine ideea de promotor al Romaniei de catre Presedinte.
Temele sociale sunt astfel un rezultat nu doar al scandalurilor din politica romaneasca, dar si a faptului ca este un presedinte ce provine din Partidul Social Democrat. Ion Iliescu in alocutiuni si comunicate de presa nu prezinta un interes foarte ridicat fata de politica interna, cat nici fata de economia interna a Romaniei.

Ion Iliescu este un ambasador al Romaniei, decat un garant al vietii politice si economiei interne.

In ceea ce priveste tema culturala sau cea sportiva, se observa un interes extrem de redus, aproape inexistent.

Romania Libera
Temele politice sunt cel mai bine reprezentate, urmate de cele sociale si protocolul prezidential.
Toate celelalte teme sunt foarte scazute ca intensitate.

Identitatea lui Ion Iliescu in ziarul Romania Libera este una al carei ax central este viata politica interna si sociala a Romaniei. In ceea ce priveste politica externa sau economia acestea sunt foarte putin prezente.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.