Prevederi deontologice cuprinse in Statut si in Codul de Conduita

Trimis la data: 2015-07-10 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 77 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicoleta_D Dimensiune: 85kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Partea introductiva a proiectului nostru va evidentia, in primul rand, modalitatea de abordare a acestuia, gandita de noi sub forma unei cercetari in urma careia speram sa evidentiem, bazandu-ne pe o analiza obiectiva, cum se reflecta in practica, prevederile deontologice cuprinse in Statutul Functionarilor Publici dar si-n Codul de Conduita. De asemenea un punct important al proiectului nostru il reprezinta si redarea principalelor caracteristici ale celor doua acte normative de maxima imporanta pentru conduita functionarilor publici dar si analiza principalelor prevederi pe care acestea le contin.

Referatul va fi abordat, asadar, din prisma unei metodologii ce vizeaza o analiza comparativa intre prevederile deontologice cuprinse in documentele sus-enumerate si care sunt importante dar si relevante atat pentru studiul comportamentului functionarilor publici cat si a drepturilor si indatoririlor acestora, si modul in care ele se aplica in practica. Mai exact in ce masura functionarii care lucreaza in administratia publica respecta prevederile cuprinse in Legea 188/1999, ce face referire la Statutul functionarilor publici, luand in considerare si continutul stabilit in Codul de Conduita al acestora.

Ne propunem prin intocmirea acestui proiect sa redam printr-o viziune realista si bazata pe documente dar si situatii concrete (gen observarea directa a comportamentului functionarilor prin interactiunea directa cu acestia, in cadrul unor anumite institutii publice) elemente ce tin de conduita functionarilor publici. Pentru sublinierea acestui aspect vom face referire si la perioada in care studentii au efectuat un stagiu de practica in cadrul institutiilor in care au fost repartizati de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

Perioada de practica a fost un bun prilej pentru noi, studentii de a interactiona cu angajatii institutiilor respective, si de aceea, pe baza prevederilor din Lege si Cod, la care se vor adauga si parerile noastre subiective formate in urma colaborarii cu acestia vom putea contura o scurta analiza care sa reflecte in ce masura conduita acestora se armonizeaza sau corespunde cu cea impusa de Cod.

Pentru ca proiectul nostru sa se incadreze in liniile unei analize cat mai obiective si realiste vom tine cont in primul rand, in realizarea lui de principalele aspecte prevazute de Legea 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici si de Codul de Conduita al functionarilor publici.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.