Prezenta si personalitatea oratorului

Trimis la data: 2010-04-08
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.57 / 10
Downloads: 0
Autor: Doina Muresan
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Daca doriti sa va folositi personalitatea la maximum , mergeti intotdeauna odihnit in fata publicului., Un vorbitor obosit nu reuseste sa atraga, sa fascineze. Nu faceti greseala obisnuita de a lasa pregatirea si planificarea discursului pe ultimul moment si de a lucra intr un ritm nebun, incercand sa recuperati timpul pierdut. Daca veti proceda asa, veti obosi fizic si mental, va veti slabi vitalitatea.
Nu faceti nimic care v ar putea bloca energia. Vitalitatea, vioiciunea, entuziasmul sant principalele calitati necesare vorbitorilor si profesorilor de oratorie. Pamenii se aduna gramada in jurul unui vorbitor plin de energie, care se transforma intr un dinam, determinandu I pe ceilalti sa se apropie palcuri placuri precum gastele salbatice. Cel ami adesea, atractia este vorbitorul insusi. Cel care este mai interesat este mai interesant. Vorbeste mai cu viata si cu pasiune. El radiaza vitalitate si insufletire. Acestia sant cei care treszesc intotdeauna atentia.

Importanta vestimentatiei
Atucni cand erau imbracati bine, pusi la patru acesi foarte curati, faptul ca stiau asta le dadea senzatia greu de explicat ca aveau incredere in ei. Aveau o parere mai buna despre ei insisi. Au declarat aca atunci cand aratau ca niste persoane sigure pe sine li sae parea mai simpliu sa se gandeasca la succes si sa l obtina. Acesta este efectul hainelor asupra celui care le poarta.

Am observat ca si publicul isi pierde respectul fata de persoana respectiva atata vreme cat ea insasi nu see respecta suficient. Se gandesc oare ca si mintea le este la fel de dezordonata ca parul sau ca pantofii nelustruiti ori ca geanta diforma?"Inca inainte de a incepe sa vorbim santem acceptati sau respinsi.""Cine nu stie sa zambeasca sa nu si deschida pravalie."

"Totul este contagios" "Daca ne aratam interesul fata d epublic, mai mult ca sigur ca publicul va gfi captivat. Daca respingem publicul, s ar putea ca si acesta sa ne respinga pe noi. Daca santem timizi sau agitati, si ceilalti isi vor pierde increderea in noi. Daca santem taiosi si ingamfati, cei care ne vor assculta vor reactiona cu un impuls autoprotector. Chiar inainte de a incepe sa vorbim, santem respinsi sau acceptati. De aceea, trebuie sa avem mare grica ca atitudinea noastra sa trezeasca o reactie favorabila."

"Oare nu este mai incitant pentru vorbitor sa se adreseze unui public numeros decat unuia redus? Nu raspund eu, pot vorbi la fel d ebine si in fata a douasprezece persoane ca si in fata a o mie, cu conditia ca aceste persoane sa se afle in jurul meu, atat de aproape una de cealalta, cat sa se poata atinge. Dar fie chiar si o mie de persoane, daca stau la o distanta de peste un metru una de cealalta, vor fi ca o incapere goala. Adunati va publicul in jurul vostru si il veti capta cu mult mai putin efort.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.