Prezentarea cartii Cheia succesului

Trimis la data: 2009-05-07
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.64 / 10
Downloads: 914
Autor: Victor
Dimensiune: 6kb
Voturi: 37
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Stimaţi colegi şi profesori, vin astăzi în faţa dumneavoastră cu o carte, mesajul căreia este cu adevărat magic şi poate fi rezumat printr-o frază."Există măreţie în fiecare dintre noi”
Autorul cărţii este Peter Colwell, orator motivaţional, scriitor şi editor premiat. Este absolventul Universităţii din Geogetawn, luîndu-şi licenţa în ştiinţele limbii.
În iunie 2000 a participat la un concurs internaţional al oratorilor, dovedindu-se a fi unul din cei mai buni 72 de oratori ai lumii. El a absolvit şi nişte cursuri pentru o Comunicare eficientă şi relaţii interumane,fiind susţinătorul unui alt gînditor motivaţional , Dale Carnegie,care a scris despre cum să-ţi faci prieteni şi cum să motivezi oamenii. Colwell este şi proprietarul unei edituri, este susţinut de soţia sa şi în prezent lucrează la cartea ,, Investeşte o atitudine”.

V-aţi întrebat oare vreodată ce înseamnă succes? Este succesul o viaţă de lux şi bogăţie? Obţinerea unui doctorat în specialitatea aleasă? Participarea la un maraton sau poate parcurgerea primului tău kilometru? Succesul înseamnă, cu siguranţă, lucruri diferite pentru oameni diferiţi.

Există multe căi în viaţă care duc la succese şi împliniri. Colwell ca autor este inventiv. El foloseşte ca procedeu esenţial dezvăluind pe paginile fiecărui capitol esenţa succesului care înseamnă Străduinţă, Unicitate, Creare, Condiţionare, Expectativă, Savurare.

Citind cartea, am aflat despre mulţi oameni care păreau a fi neputincioşi , dar adunîndu-şi toate resursele intelectuale şi emoţionale şi dorind să lupte pentru propria sa existenţă, au devenit oameni de vază, inteligenţi şi echilibraţi.

Sinceritatea , perseverenţa, dorinţa de a obţine ceva demn în viaţă,sînt aspecte ale vieţii noastre pe care le-am putea îmbunătăţi.
Eroii acestei cărţi sînt însuşi autorul, soţia lui, Trevia, tatăl său şi mulţi oameni pe care i-a cunoscut autorul în viaţa sa.

El a descris propriul său drum şi drumurile pe care au mers ceilalţi ca să capete succes.Sînt nişte situaţii de viaţă obişnuite, nişte adevăruri care par atît de simple şi clare, dar atît e de greu cîteodată să le urmezi.

Gîndurile ce mi-au atras atenţia sînt "Succesul este procesul continuu de a te strădui să devii mai bun”,Anthony Robbins,"Din tot ce poate fi ştiut, cei înţelepţi şi buni caută pe ei a se cunoaşte cel mai mult.” William Shakespeare "O viaţă fără cunoaştere de sine nu merită trăită”
Socrate.

Observaţi că autorul revine la ideile unor mari gînditori din diferite timpuri.Credeam la început că această carte nu mă priveşte, nu m-ar interesa nici pe mine,nici pe cei din jur. Dar am greşit cînd am gîndit astfel. Cartea m-a ajutat să privesc lucrurile puţin mai altfel şi cred că v-ar ajuta în acest sens şi pe voi.Este o carte nu doar interesantă, ci o continuă lecţie de viaţă.

Dacă vrei să devii o personalitate şi vreai ca drumul vieţii să-ţi fie mai luminos, te îndemn să citeşti ,,Cheia succesului”.Cartea te ajută să devii optimist,vei culege din roadele înţelepciunii umane, poate vei putea afla cum să-ţi creezi o viaţă mai bogată, mai fericită şi mai plină de împliniri.

Citind am înţeles că pot fi mai organizată, mai ascultătoare , mai punctuală, mai responsabilă de acţiunile mele, să-mi controlez mai bine sentimentele şi emoţiile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.