Prezentarea scrierilor lui V.Alecsandri

Trimis la data: 2013-11-25
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 8.31 / 10
Downloads: 0
Autor: gabytzu5000
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vasile Alexsandri este un scriitoe reprezentant pentru perioada pasoptista participand la evenimentele istorice,Revolutia de la 1848 si Unirea Principatelor.Interesul sau pentru folclor este marcat de publicarea columului "Poezii populare ale romanilor" ,1852 precum"Doine si lacramioare" in 1853.
In creastia sa valorifica pastelul,tema istoriei ,precum si cea a calatoriei.Un rol important il are Vasile Alecsandri la infiintarea teatrului din Iasi 1840, crearea unui repertoriu cu piese inspirate din viata social politica din Moldova.

Pentru Vasile Alecsandri teatrul are urmatoatrea importanta:"Am proectat sa fac din teatru un organ spre biciuirea naravurilor rele si a ridicolelor societatii noastre." Speciile literare calorificate care apartin genului dramatic sunt comedia" Iorgu de la Sadagura","Ciclul Chiritelor" ,"Drama istorica" ,"Despot Voda" si drama inspiratii clasica "Ovidiu" si "Fantana blanduzei".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.