Prezentarea turismului rural specific judetului Prahova

Trimis la data: 2017-09-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 8.26 / 10
Downloads: 1
Autor: ralukaaa22
Dimensiune: 7965kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
CUPRINS
1. Dimensiunea geografica (relief, clima, sol, retea hidrografica, flora, fauna, etc)
2. Dimensiunea demografica (populatie, forta de munca, structura ocupationala, etc)
3. Dimensiunea economica (activitatea predominanta, industria, agricultura, turismul - turismul rural - agroturismul)
4.. Dimensiunea socio-culturala ( istorie, traditie, obiceiuri, mestesuguri, etc)
5. Prezentarea judetului din punct de vedere turistic: infrastructura existenta, spatii de cazare, servicii oferite, piata turistica - cererea si oferta, sezonalitatea activitatii turistice, veniturile realizate din turism la nivel de judet, etc.
6. Factorii de dezvoltare ai turismului rural in judetul Prahova.
7. Impactul socio-economic al turismului rural asupra comunitatilor locale.
8. Concluzii si propuneri.
1. Dimensiunea geografica (relief, clima, sol, retea hidrografica, flora, fauna, etc)

Asezare: Judetul Prahova, simbol PH, este situat pe valea Prahovei, intre Campia Baraganului si Muntii Carpati, in provincia istorica Muntenia. Se invecineaza cu judetele Brasov, Buzau, Ialomita, Ilfov, Dambovita.

Judetul are un relief deosebit de variat, incepand de la culmile Carpatilor Meridionali (Muntii Bucegi) si Orientali (grupa Carpatilor Curburii -- Muntii Baiului, Grohotis si Ciucas) in nord, urmate de dealurile subcarpatice in centru, si Campia Piemontana a Ploiestilor (parte a Campiei Romane) in partea de sud. Muntii din nord pot fi trecuti pe valea Prahovei catre pasul Predeal de pe teritoriul judetului vecin Brasov, sau prin Pasul Bratocea, pe Teleajen, ambele drumuri ducand catre Brasov.

Marea majoritate a retelei hidrografice a judetului face parte din bazinul hidrografic al Ialomitei, rau ce curge prin extremitatea sudica a judetului, formand limita cu judetul Ilfov. Principalele rauri care se varsa in Ialomita si curg in judetul Prahova sunt raul Prahova si raul Cricovul Sarat. O mica parte din apele judetului, aflate in nord-est (raurile Zeletin, Chiojdul) fac parte din bazinul hidrografic al Siretului, ele fiind drenate de raul Basca Chiojdului, afluent al Buzaului.

Clima este o imbinare de clima aspra si umeda in zona muntoasa, clima de tranzitie in dealuri si foarte apropiata de cea stepica, in campie. E de remarcat insa ca linia Prahovei este si o limita intre o zona foarte umeda (1.000-1.200 mm precipitatiuni anuale in Bucegi, 700-800 in dealuri) si una secetoasa ; reprezinta deci contactul dintre influentele indepartate ale oceanului si cele mai apropiate ale continentului.

Vegetatia. Pasunea alpina este larg dezvoltata in Bucegi, dar si pe culmile dintre Prahova si Teleajen. Sub limita lor inferioara incepe padurea de brazi, care, inca de pe la 1.400 m incepe lupta cu fageturile. Fagii formeaza de altfel in acest tinut esenta principala a padurilor. In regiunea dealurilor si in depresiunea de sub munte el a fost aproape complet starpit si inlocuit cu culturi si plantatiuni de pruni.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.