Prezentarea unui produs turistic rural - Pensiunea Majestic

Trimis la data: 2012-09-11
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 7.35 / 10
Downloads: 1
Autor: karelia18
Dimensiune: 3420kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In ultima perioada, in Romania a inceput sa se dezvolte o alta ramura a pregatirii educationale non-formale, si anume training-urile. Pana acum, training-urile internationale erau rezervate tarilor din strainatate. Datorita programelor de finantare europeana, acum exista posibilitatea organizarii acestora in tara. Primii pasi in aceasta directie au fost deja facuti (organizarea primului training in Romania de acest gen, la Oradea). Una din problemele majore existente o reprezinta lipsa spatiilor special amenajate pentru implementarea cu succes a training-urilor.
Astfel, imbunatatirea pe care as aduce-o pensiunii este amenajarea unei zone speciale pentru trasee de tip "high ropes" (utilizata in partea de outdoor a training-urilor).Ce sunt traseele "high ropes":Sunt activitati de tip outdoor pentru dezvoltare personala si lucru in echipa, care de obicei sunt alcatuite din elemente "high" si/sau "low". Elementele de tip "low" au loc pe pamant sau la o inaltime foarte mica. Elementele de tip "high" sunt de obicei realizate in copaci sau cu ajutorul altor elemente (stalpi, structuri de otel/lemn, etc) si necesita o mare atentie si protectie.

Aceste trasee folosesc tehnici sofisticate de sustinere si protectie, folosind franghii de sarma, elemente de sustinere, echipament de catarare, evitandu-se astfel eventualele accidente. In cadrul acestor trasee, participantii trebuie sa urce pe pereti artificiali, plase de tip cargo, scari, sa traverseze franghii, poduri din sfoara, etc. Aceste activitati se realizeaza de obicei la inaltimi de 15-20 de metri (in cazul activitatilor de tip "high"). Ele sunt solicitante atat fizic, cat si psihic, datorita inaltimii. Insa, sunt un bun antrenament pentru depasirea limitelor, pentru infrangerea temerilor si nu in ultimul rand, pentru exersarea lucrului in echipa (majoritatea activitatilor de acest gen se desfasoara pe echipe).

Traseele de tip "low ropes" sunt alcatuite dintr-o serie de obstacole imaginare si reale, realizate pentru provocarile de tip individual si de grup, astfel incat participantii sa lucreze impreuna pentru indeplinirea unei sarcini.Aceste trasee sunt realizate astfel incat sa poata atinge scopuri educationale, de dezvoltare si de recreere. Traseele high ropes sunt in general concentrate pe dezvoltare personala si cer participantilor sa se confrunte cu temerilor lor si cu frica. Aceste provocari pot fi psihologice si/sau emotionale. In unele exercitii, participantii trebuie sa se foloseasca de elemente esentiale: incredere, maiestrie si antrenament.

Traseele de tip "low ropes" au, de cele mai multe ori, ca scop interactiunea de grup, managementul conflictelor si leadership. De asemenea, mai sunt antrenate si cooperarea, luarea deciziilor, increderea in sine, managementul riscului, etc.Aceste tipuri de trasee sunt potrivite atat ca un punct de sustinere in cadrul training-urilor, dar ca si o activitate de relaxare si distractie pentru turisti, in special pentru cei doritori de aventura si de a incerca lucruri noi, indiferent de varsta.

Aceste provocari pot fi psihologice si/sau emotionale. In unele exercitii, participantii trebuie sa se foloseasca de elemente esentiale: incredere, maiestrie si antrenament.Traseele de tip "low ropes" au, de cele mai multe ori, ca scop interactiunea de grup, managementul conflictelor si leadership. De asemenea, mai sunt antrenate si cooperarea, luarea deciziilor, increderea in sine, managementul riscului, etc.Aceste tipuri de trasee sunt potrivite atat ca un punct de sustinere in cadrul training-urilor, dar ca si o activitate de relaxare si distractie pentru turisti, in special pentru cei doritori de aventura si de a incerca lucruri noi, indiferent de varsta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.