Prietenia

Trimis la data: 2006-03-11
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 3802
Autor: Mario Sabau
Dimensiune: 23kb
Voturi: 181
Tipul fisierelor: rar
Acorda si tu o nota acestui referat:
Prietenia - Nu da prietenilor sfaturi frumoase ci sfaturi folositoare; Nu lega cu uşurinţă prietenie, dar păstrează totdeauna cele pe care le-ai făcut; (Solomon 640-558 î.e.n.)Prietenia
Prietenia - Vom câştiga prietenia unui om cultivând în noi însuşirile pe care le preţuim la el; (Socrate)

Prietenia - Aurul îl cercăm în foc, iar pe prieteni în vremi de restrişte;
Sa nu te grăbeşti a te împrieteni cu cineva; dar dacă te-ai împrietenit, caută sa-i rămâi credincios; (Isocrate 438-338 î.e.n.)

- A scoate prietenia din viaţă, e ca si cum am scoate soarele din lume. Căci n-am primit nimic mai bun de la zeii nemuritori, nimic mai plăcut decât prietenia.
- Prietenia nu e decât un desăvârşit acord de sentimente asupra celor divine si umane, unit de o bunăvoinţă şi iubire reciprocă. Şi cred că, după înţelepciune, zeii n-au făcut omului un dar mai frumos;
- Prieteniile adevărate sunt veşnice;

- A avea un prieten este a avea un alt eu. A trăi şi a iubi este acelaşi lucru
- Prietenia este armonia omenescului cu divinul; (Cicero 107-44 î.e.n.)

- Adevărata prietenie e aceea cu care mori, sau pentru care primeşti să mori.
- Legea unei plăceri, pe care un prieten o poate face altuia, este că unul uită numaidecât c-a dat şi celălalt îşi aminteşte totdeauna c-a primit.

- Nimic însă n-are să-ţi mulţumească intr-atât sufletul ca o prietenie sinceră şi credincioasă. Ce bine este când poţi găsi o inimă sinceră, căreia să-i încredinţezi în linişte toate tainele tale, care să fie mai îngăduitoare cu tine decât tu însuţi, care să-ţi aline grijile prin vorba ei plăcută, al cărei sfat să te lămurească, a cărei veselie să-ţi împrăştie mâhnirea, si-a cărei privire doar să-ţi poată însenina faţa şi să-ţi reverse în suflet bucuria. (Seneca 4-65)

- Nu pot fi în acelaşi timp şi prieten si linguşitor;
- Printre multe pricini, care ne pot împiedica să avem un prieten (adevărat), una din cele mai însemnate e aceea de a căuta să avem un număr prea mare de prieteni (Plutarh 50-125)

- Am pe prietenul meu în mine şi eu sunt cu el.(Toma D’Aquino 1225 1274)
- Prietenii din ziua de azi sunt ca pepenii verzi: trebuie să încerci 50 până să dai de unul bun. (Guy Du Pibrac 1529-1584)

- Prieteni încercaţi de ţi-ai ales, de suflet prinde-i cu verigi de oţel.
- Bunul meu stăpân, care e pricina tulburării tale? Îţi fereci singur lanţurile când îţi ascunzi necazurile faţă de un prieten (Shakespeare 1564-1616)

- Oricât de rară ar fi, dragostea adevărată e totuşi mai puţin rară decât prietenia adevărată (La Rochefoucauld 1613-1680)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.