Prietenia este ceva destul de greu de definit

Trimis la data: 2013-11-13
Materia: Diverse
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 8.77 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Amore, more, ore, re probatur amicitia - prin dragoste, prin morala, prin vorba, prin fapta se incearca prietenia." (Anonim)
"A putea face bine prietenilor este avantajul prosperitatii." (Danyin)
"A scoate prietenia din viata, e ca si cum am scoate soarele din lume." (Cicero)
"Cand cel mai bun prieten te paraseste, nu plange! Inchide-ti lacrimile in cel mai ascuns colt al inimii, numit "uitare"..." (Anonim)
"Cand iti faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi." (D. Erasmus)
Prietenia este ceva destul de greu de definit... shi, din pakate extrem de rar, asta daca ne referim la adevarata transpunere in viatza de zi cu zi... Totzi incercam sa ne apropiem de oameniidin jurul nostru... faza este ca micutza parte mediocra din fiecare obishnuieshte sa strice cam tot atunci cand nu trebuie. Cum gasim prieteni? De unde shtim ce shtim? Nu vom shtii niciodata pt ca uneori ajungem sa ne surprindem pe noi inshine, prin anumite decizii pe care le luam...

Cred ca un prieten adevarat ar putea sa intzeleaga aceasta latura atat de schimbatoare a naturii umane, ar putea sa treca cu vederea anumite imperfectziuni, ar putea sa ne accepte asha cum suntem noi in realitate. Nu este obligat s-o faca, iar noi daca vrem sa ne consideram "buni prieteni" intzelegem shi aspecte de acest gen... Bani cu imprumut sau alte chestii similare... sa zicem ca la un anumit punct ne bazam pe corectitudinea omului...

Am invatzat de la cineva o kestie... Daca firma la care lucrezi te trimite pe tine la o negociere, cand intri in biroul clientului scapi pe jos o bancnota de... 100.000 de mii, te intorci, te uitzi mirat la ea shi spui:"Sigur este a dvs, eu mi-am lasat portmoneul la birou"
Reactzia va spune multe despre omul respectiv, nu? Shi este aplicabila...Un prieten este o persoana care este acolo cand ai nevoi de cineva sa te asculte, sa te srijine, o persoana cu care sa poti imparti si bucurii si tristeti.

O persoana pe care sa o poti suna la orice ora si sa stii ca te va ajuta daca ai nevoie. Pot sa spun ca o persoana fara prieteni este o persoana foarte saraca, dar si trista in acelasi timp.
Avem nevoie de prieteni pentru ca suntem oameni si traim alaturi de oameni, nu suntem pustnici care traiesc in fundul padurii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.