Prima carte a junglei de rudyard Kiplyng

Trimis la data: 2011-07-18
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.08 / 10
Downloads: 2868
Autor: Cristea Razvan
Dimensiune: 11kb
Voturi: 167
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Primele trei capitole(Fratii lui Mowgli ,Vanatoarea lui Kaa si Tigrul !Vine tigrul !)ne poarta in lumea junglei .In apropriere de raul Waingunga, in pragul unei pesteri locuita de o familie de lupi,urmarit de tigrul Shere Khan isi face aparitia un pui de om, care de-abia a-nvatat sa mearga.Lupoaica Raksha il alapteaza cu toata dragostea unei mame si ii pune numele de Mowgli.Acesta trebuie sa invete legea junglei si , de aceea, ii este incredintat ursului Baloo si panterei Bagheera , astfel invatand tainele junglei.
Pentru a-l infrunta pe tigrul Shere Khan, Mowgli este sfatuit sa aduca de la oameni focul , deoarece acesta inspaimanta toate animalele.
Dupa aceea , Mowgli se duce la oameni , luandu-si ramas bun de la prietenii sai.

In A© Vanatoarea lui Kaa A>> , Mowgli cunoaste o alta lume, si anume, cea a maimutelor.La inceput, el este distrat din cauza comportamentelor acestora.El este rapit de Bandar Log, seful maimutelor, si cei doi A© invatatori A>> apeleaza la Kaa , un pyton intelept
In urma unei lupte indarjite cu poporul maimutelor in Pesterile inghetate , cei trei il readuc pe Mowgli.

In cel de-al III-lea capitol " Tigrul !Vine tigrul"este prezentata uciderea lui Shere Khan , reluandu-se ca timp al actiunii momentul cand Mowgli paraseste pestera lupilor , traind printre oameni. Ii pacaleste si pe acestia, datorita firii lor schimbatoare.

Celelalte scrieri(Foca cea Alba, Rikki tikki tavi, Toomai al elefantilor si Slujitori ai reginei)ne introduc in alte medii de viata.
In A© Foca cea Alba A>> patrundem in lumea focilor in nord-estul insulei Sfantul Paul , departe de Marea Bering , intr-un lov numit Nowastoshnah si vom asista la masacrarea focilor tinere, numite holluschicki, de o echipa de vanatoare de foci.

O foca tanara, pe nume Kotick, care scapa de la aceasta masacrare nu-si gaseste linistea pana cand isi va duce semenele peo alta insula,ferita de oameni, carea ar putea sua le puna si lor viata in pericol.

In A© Rikki-Tikki-Tavi A>>, o mangusta cu acest nume salveaza gospodaria unor oameni de prezentele unor serpi cobra negri pe nume Nag-masculul si Naganina - cobra femele, care, in mai multe randuri au incercat sale faca rau oamenilor.Acestia ii sunt recunoscatori mangustei,care este pusa la sufletul lor.

Dupa o prezenntare a elefantilor Kala Nag (Sarpele negru)din povestirea A© Toomai al elefantilor A>> scriitorul cuprinde participarea pachidermelor la un ritual desfasurat in afara privirii omului, din nuste motive deja stiute : frica de catre oameni, vesnica problema a animalelor din jungla dar si a celor din afara ei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.