Prima zi de scoala - compunere

Trimis la data: 2010-01-14
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 7.56 / 10
Downloads: 10625
Autor: Xaspiratii
Dimensiune: 3kb
Voturi: 521
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala. Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea.
Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea. Cu paşi mici şi cu ghiozdanul în spate, ţinând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre şcoală. Eram mândră de mine şi stăpânită de mari emoţii.

Astăzi s-a dovedit a fi însă foarte diferit. Paşii mei mici s-au transformat în paşii mari ai unei adolescente, proaspat absolventă a şcolii generale.

Ghiozdanul a fost înlocuit de mapă, iar mama prezentă pâna acum, astăzi a lipsit. Emoţia s-a dovedit a fi însă şi mai puternică. Inima îmi bătea în piept cu o putere nebună când am auzit numele sălii unde voi învăţa patru ani de acum încolo.15, un număr sugestiv aş spune, acelaşi cu vârsta mea încă fragedă. Am păşit pragul clasei plină de curiozitate. Mi-am cunoscut noii colegi si i-am revăzut pe cei vechi.

Sunt nişte sentimente ce nu pot fi descrise în cuvinte. Este o emoţie foarte diferită. O emoţie matură, care arată cât de mult m-am schimbat. Contactul cu doamna dirigintă a fost deosebit de plăcut. Ne-a întâmpinat cu o căldură minunată. Prima zi de şcoală a fost una "memorială", mai ales pentru că mă bucur alături de colegele mele de statutul "boboacă de Eminescu".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.