Principatul Monaco

Trimis la data: 2006-02-15
Materia: Geografie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.29 / 10
Downloads: 2099
Autor: Evelina
Dimensiune: 6kb
Voturi: 147
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Situat la 14 km de orasul francez Nisa ,pe Coasta de Azur , principatul se etaleaza pe prelungirile calacaroase ale Alpilor Maritimi care domina Marea Mediterana.
Clima :
Este subpolara,mediteraneana,cu ierni blande (temp medie in ian.10,7 C) si o frecventa redusa a vanturilor,conditii ce au favorizat dezvoltarea turismului.

Populatia :
La recesamantul facut in 2004 populatia era de 32.270 loc,natalitate 9,4%,mortalitate 12,7%,spor natural -3,3%. Principatul Monaco este alcatuit din patru minuscule arii urbane : Monaco-Ville,Monte-Carlo,La Condamine si Fontvieille. Din punct de vedere etnic Monaco este format din monegasci 16,9%,francezi 45,8%,italieni 17,2%,britanici 4,5%.

Structura religioasa
Catolicism(religie de stat) 89,3%,protestantism 3,9%

Istorie
Pe teritoriu de azi aflat in studiu fenicienii intemeiaza in Antichitate o asezare (Portus Herculis Monoeci) stapanita apoi de greci si de romani.Imaginea principatului are de suferit in ultimii ani de pe urma acuzelor privind »spalarea de bani murdari » prin bancile locale.Monaco si Franta semneaza,in oct 2002, un nou tratat menit a-l inlocui pe cel din 1918.Noul document stipuleaza statutul de stat independent al principatului.

Economia
Cunoscut in primul rand prin turism.Monaco e un important centru industrial.Turismul dispune de o baza materiala de calitate se de atractii de renume,intre care Cazinoul,Muzeul Oceanografic si rariul automobilistic Monte-Carlo.Un rol important joaca sistemul financiar –bancar,care asigura la randul sau,peste 50% din venituri.

Turismul
Principatul este vizitat de c. 4 mil. persoane.
Principalele zone sau obiective :
Cazinoul din Monte-Carlo,Muzeul Oceanografic si alte muzee(antropologic,de timbre si monede vechi),catedrala,Gradina exotica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.