Principiul constitutiv de drepturi al inscrierii in cartea funciara

Trimis la data: 2019-01-30 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alecsandraa Dimensiune: 41kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Principiul constitutiv de drepturi al inscrierii in cartea funciara

Nevoia de pace sociala si de echitate a raporturilor interumane constituie atat scopul normelor morale cat si a normelor juridice. Scopul normelor juridice este acela de a da necesitatea juridica circuitului civil, dreptul, prin normele sale, are sarcina de a apara drepturile prezente si cele ce se vor dobandi de catre persoane fizice si persoane juridice. Sistemul de drept tinde spre perfectiune cu cat el reglementeaza mai bine delimitarea si face sa fie mai bine cunoscute drepturile subiective si este cu atat mai respectat cu cat el se exercita mai concis si mai corect. Nevoia de siguranta a raporturilor juridice civile este realizata prin publicitatea celor mai importante dintre ele.

Securitatea juridica a drepturilor subiective civile patrimoniale este indeplinita prin statica si dinamica drepturilor patrimoniale. Securitatea juridica statica si cea dinamica se afla intr-o relatie de determinare. Fiecare titular al drepturilor subiective de natura patrimoniala are nevoie de ocrotirea juridica a drepturilor sale, adica de securitatea juridica statica, precum si de increderea in operatiunile juridice in care se pot dobandi drepturi patrimoniale adica securitatea juridica dinamica, aceasta fiind o dubla protectie legala. Dreptul obiectiv prevede pe de o parte continutul juridic si mijloacele de aparare impotriva oricaror incalcari practice posibile, reglementand statica drepturilor patrimoniale, totodata prevede modurile de dobandire, modificare si stingere a acestor drepturi in temeiul legii sau prin acte juridice pe de alta parte, realizand dinamica drepturilor patrimoniale. Cu alte cuvinte statica vizeaza existenta si pastrarea drepturilor patrimoniale valabil dobandite, iar dinamica vizeaza circulatia acestor drepturi de la nastere pana la stingerea lor realizandu-se prin aceasta circuitul juridic patrimonial.
Securitatea juridica statica si cea dinamica se afla intr-o relatie de determinare. Fiecare titular al drepturilor subiective de natura patrimoniala are nevoie de ocrotirea juridica a drepturilor sale, adica de securitatea juridica statica, precum si de increderea in operatiunile juridice in care se pot dobandi drepturi patrimoniale adica securitatea juridica dinamica, aceasta fiind o dubla protectie legala. Mijloace de realizare a securitatii juridice statice si dinamice a drepturilor patrimoniale constau in totalitatea mecanismelor, actelor si procedeelor prin care se asigura protectia acestor drepturi. Prin caracterul lor acestea sunt de doua feluri: mijloace preventive si mijloace represive.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.