Principiul transmisiunilor de facsimile

Trimis la data: 2015-01-13 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 18 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Stefan_N Dimensiune: 6036kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pornirea si oprirea simultana a aparatelor se face folosind faptul ca imbinarea foii de hartie pe tambur se face pe o fasie neagra. Imaginea neagra inseamna absenta purtatorului in linie si receptorul este oprit cu tamburul in aceeasi pozitie, printr-un clichet, motorul fiind pornit.
La emisie butonul de start este tinut apasat. La eliberarea butonului se trimite semnal, simultan cu pornirea tamburului de emisie. Primind semnal, releul de la receptie, elibereaza clichetul si tamburul receptor incepe rotatia. Este necesara o corectie de defazaj, tinand cont de intarzierea la actionare a releului si de inertia tamburilor.

Sursele luminoase folosite in transmisia telefacsimil sunt de doua tipuri,corespunzatoare scopului, si anume : surse cu incandescenta si surse cu luminiscenta.Sursele cu incandescenta sunt becuri electrice cu stralucire mare, spectru larg de radiatii, randament redus si inertie mare.Sursele cu luminiscenta emit flux luminos prin trecerea unui curent
electric comandat; sunt de obicei tuburi cu gaz rarefiat si au stralucire redusa, spectru ingust de radiatii, randament mare si inertie redusa.

Aceste caracteristici fixeaza locul de utilizare in lantul fototelegrafic.Sursele cu incandescenta se folosesc la emisie pentru crearea fluxului luminos necesar explorarii. Ele functioneaza continuu (inertia nu deranjeaza), au sursa de alimentare de putere mare (randamentul nu este un impediment) si realizeaza stralucirile necesare obtinerii unui flux ce se diminueaza mereu pana la caderea pe fotocelula.

Sursele cu luminiscenta sunt folosite la receptie ca traductoare pentru semnalul electric rapid variabil. Inertia redusa este aici esentiala.
Spectrul luminos este centrat spre lumina violeta deoarece hartia fotografica este mai sensibila la lungimi mici de unda. Semnalul fiind de putere mica, randamentul luminos devine important, iar lumina obtinuta nu trebuie "risipita".

In acest scop, insusi tubul are inclus obiectivul de focalizare, focarul este foarte aproape (pentru a nu introduce atenuare) si hartia trece prin imediata apropiere a obiectivului. Tubul contine un amestec de neon, argon si mercur vaporizat la presiuni mici (10 la 15 mmHg).
Fluxul luminos trebuie sa fie proportional cu intensitatea curentului care il parcurge.Receptoarele de lumina sunt: celule fotoelectrice, multiplicatoare optoelectronice, circuite cu transfer de sarcina, fotorezistente, celule cu siliciu amorf hidrogenat si bineinteles hartia fotografica.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.