Print si cersetor de Mark Twain

Trimis la data: 2013-09-07
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 8.75 / 10
Downloads: 0
Autor: angelasun
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Expozitiunea
In cel de-al doilea sfert al sec.al xvI,intr-o zi oarecare,se nasc doi copii,un copil pe care nu-l dorea nimeni,dintr-o familie saraca,ce avea numele de Canty,si un copil nascut intr-o familie regala-Tudor.Plecand de acasa ,Tom ajunse la papatul regelui unde cei doi ajung sa se intalneasca si sa se imprieteneasca.
INTRIGA
Dupa o lunga conversatie cei doi hotarasc sa-si schimbe hainele si destinele,ajutati fiind si de asemanarea izbitoare dintre ei.Astfel ajunse Tudor un biet cersetor,iar Tom un asa-zis "print".Regele s-a imbolnavit,iar printul trebuia sa devina acum rege,dar Tom nu era adevaratul print.

DESFASURAREA ACTIUNII
Tudor era ratacit printre haimanalele amuzate,dar o singura persoana i-a luat apararea,Miles Hendon,care a fost biciuit pe nedrept si a incasat toate pedepsele in locul lui.

PUNCTUL CULMINANT
Intr-un final totul revine la normal,Tom demascandu-se si spunand ca nu el este printul,iar Edward devine regele Angliei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.