Problematica leadershipului

Trimis la data: 2005-03-28
Materia: Marketing
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 7.41 / 10
Downloads: 3094
Autor: Bianca Anca
Dimensiune: 9kb
Voturi: 108
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Problematica leadershipului (a fenomenului conducerii) a exercitat încă din cele mai vechi timpuri o mare atracţie atât pentru teoreticieni cât şi pentru practicieni din cele mai diverse domenii (sociologie, politologie,filosofie, psihologie, managmentul organizaţional, etc.).
Problematica leadershipului - Liderul este definit, în general, ca un individ sau persoană din grup căruia I s-a dat sarcina de a direcţiona şi coordona activităţile de grup, sau care, în absenţa unui lider desemnat, are cea mai mare responsabilitate pentru realizarea acestor funcţii în grup (Fiedler, 1967).

Fenomenul conducerii (leadership) nu reprezintă altceva decât maniera sau modul în care sunt realizate aceste responsabilităţi asumate liderului. Fenomenul conducerii se concretizează cel mai adesea fie în îndeplinirea unei sarcini, fie în realizarea unui comportament care va permite menţinerea coeziunii grupului.

Teorii implicite despre leadership au existat din cele mai vechi timpuri sub forma diferitelor sfaturi şi prescripţii bazate pe experienţă şi transmise de la o generaţie la alta sau de la mentor la discipol. Cu timpul, aceste intuiţii s-au structurat, dând naştere astăzi la o serie de structurate şi validate de date empirice. În continuare, voi face o scurtă incursiune în aceste teorii.

În 1906, Karl Marx afirma că a deveni lider nu înseamnă nimic mai mult decât a fi omul potrivit la locul potrivit. În Anglia însă, liderul era privit ca “un mare om”, născut pentru a conduce (Carlyle, 1907). Teoriile ulterioare elaborate de psihologi, având la bază dovezi empirice, pot fi grupate în două mari categorii:
a. teorii ale fenomenului subordonării (caracterisiticile liderului sau subordonatului); şi
b. teorii ale dinamicii leadershipului. Din prima categorie fac parte: 1. Teoria trăsăturilor;
2. Teoriile comportamentale;
3. Teoriile contingenţei;
4. Teoria modalităţii şi a scopului;
5. Teoria deciziilor normative şi
6. Teoria comportamentală modificată.

Teoria trăsăturilor postula că indivizii trebuie să deţină anumite caracteristici moştenite sau înnăscute pentru a fi un lider eficient. Această teorie nu a fost însă susţinută de datele empirice. S-a dezvoltat prin urmare o nouă teorie care punea acum accent nu pe trăsăturile individului ci pe comportamentele sale în calitate de lider. Pionierii acestei paradigme au fost cercetătorii de la Universitatea Statului Ohio, cercetările lor devenind cunoscute sub numele de “studiile Statului Ohio”.

Conform teoriilor comportamentale, comportamentul liderului este orientat fie spre consideraţie, spre cultivarea relaţiilor interpersonale, fie spre structură, spre structurarea sarcinilor şi obţinerea de performanţe. Dar performanţele unui grup sau eficacitatea liderului depind nu doar de lider, de comportamentele sau trăsăturile sale, ci şi de situaţie, idee ce stă la baza teoriei contingenţelor. Eficienţa liderului depinde în plus faţă de toria anterioară, gradul în care situaţia de leadership oferă liderului controlul şi capacitatea de influenţare asupra a proceselor şi performanţelor de grup (Fiedler, 1967). Aceste variabile situaţionale cuprind relaţia dintre lider şi menbrii, gradul structurării sarcinii şi puterea conferită de către organizaţie poziţiei ocupate.

Vroom şi Yetton elaborează în 1975 o diagramă (modelul deciziei normative) care permite alegerea unei decizii corecte ţinând cont de raţionalitatea deciziei, acceptarea acesteia de către subordonaţi şi de timpul necesar luării deciziei. Teoria căii-scop (House & Mitchell, 1974) postulează că: 1. Comportamentul liderului vor şi acceptabile şi satisfăcătoare pentru subordonaţi atunci când aceştia percep aceste comportamente ca o sursă de satisfacţii şi performanţa, ca un mijloc de satisfacere a unor nevoi importante. Teoria comportamentală modificată insistă asupra necesităţii examinării efectului pe care ăl are pedepsirea/recompensarea unei persoane asupra celorlalţi membri ai grupului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.