Probleme de codare

Trimis la data: 2014-03-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 13
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca_P
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Codarea este traducerea scopului,intentiei sau intelesului in simboluri sau coduri.
Deseori, aceste simboluri sunt litere, numere si cuvinte care alcatuiesc un limbaj. Dar desigur, codarea se poate realiza si prin fotografii, note muzicale sau imagini. Codarea este din multe puncte de vedere un mister. Cum putem transpune in cuvinte tensiunile preverbale(sau cum doriti sa numiti senzatiile care preceda cuvintele)? Nu este un process prea usor nici macar pentru a fi descris.
Un oarecare ajutor ne este dat de lucrarea unui grup de teoreticieni in semantica generala. Acestia nu au explicat toate misterele codificarii, dar au identificat caracteristicile limbajului care fac dificila codarea."Oricare ar fi forma de transmitere a mesajului, fiecare trebuie sa tina seama de urmatoarele preocupari:sa gaseasca termeni adecvati, sa construiasca corect frezele,sa scrie corect din punct de vedere gramatical, sa aiba un stil agreabil [1]", si sa foloseasca un limbaj proaspat, lipsit de ambiguitati.

Comunicarile prin limbaj nu sunt decat in anumite conditii "impersonale, emitatorul vrea sa transmita un continut, psihic, de reflectare, propriu, iar receptorul vrea sa afle continutul specific partenerului respectiv" [2]
Retinem ca prin comunicare se intelege, la modul general, procesul de transmitere de informatii intre oameni.
O definitie tehnica poate fi formulata, dupa Umberto Eco, astfel:" trecerea unui semnal de la o sursa la un destinatar, prin intermediul unui canal de transmisie" [3]. Pentru a putea fi transmis, semnalul este codificat la sursa, iar la destinatar este supus unui proces de decodificare

2.2. Caracteristicile limbajului
Teoreticienii in semantica generala au fost condusi intai de Alfred Korzybski, un conte poloney care a emigrat in Statele Unite.Lucrarea sa ,Science and Sanity,a fost popularizata de Wendell Jackson. Acesti cercetatori s-au ocupat de limbaj si de modul in care el este legat de succesul nostru, de viata zilnica si de sanatatea mentala. Ei au sustinut ca ne lovim de atatea probleme pentru ca utilizam limbajul in mod necorespunzator.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.