Procedura Eval Post

Trimis la data: 2013-07-24
Materia: Drept
Nivel: Liceu
Pagini: 18
Nota: 7.31 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Prezenta PROCEDURA este elaborata potrivit art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 749 din 23 octombrie 1998 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performantelor profesionale individuale si de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de baza intre limite, care prevede posibilitatea de adaptare la specificul activitatii a metodologiei de catre conducerea ministerului si de a dispune masuri de aplicare a acesteia .
Standardele de performanta vor stabili ce trebuie sa faca fiecare salariat si cat de bine, tinand cont de urmatoarele cerinte:
Se masoara volumul lucrarilor exprimate in unitati de masura specifice operatiunilor sau activitatilor executate intr-un anumit post. De exemplu: - Numarul de dosare solutionate;- Numarul de apeluri telefonice la care s-a raspuns.
b) Calitatea

Se masoara nivelul completitudinii si corectitudinii solutiilor prezentate in lucrarile specifice postului. De exemplu:
- Numarul de corectii operate de seful direct;
- Numarul de contestatii/reclamatii primite;
- Gradul de satisfacere a beneficiarilor serviciilor oferite (masurate sistematic sau prin sondaj).
c) Costurile

Se masoara interesul angajatului pentru a limita costurile de functionare a institutiei. Prezinta interes raportul intre volumul de activitate si costurile implicate. De exemplu:- Numarul de convorbiri telefonice, numarul de accese in servicii Internet;- Numarul de d) Timpul Se masoara timpii de executie a lucrarilor, mai ales pentru acele lucrari pentru care nu se pot stabili norme de timp.
e) Utilizarea resurselor

Se apreciaza capacitatea angajatului de a utiliza eficient resursele puse la dispozitia postului (echipamente de birotica, programe de calculator etc.).f) Modul de realizareSe apreciaza capacitatea angajatului de a se integra in efortul colectiv depus de echipa din care face parte, modul in care pune la dispozitie colectivului cunostintele si experienta pe care le detine etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.