Procedura insolventei

Trimis la data: 2012-04-17 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 4
Autor: Ildi megyes Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prezentul regulament stabileste norme comune pentru deschiderea procedurii de insolventa, cu instanta, legea aplicabila si recunoasterea hotararilor judecatoresti in cazurile in care debitorul, daca o companie este un comerciant sau o persoana privata devine insolvabila.Cele mai multe cazuri-de stat, si legate de insolventa care afecteaza buna functionare a pietei interne. Solutiile propuse sunt, de asemenea, conceput pentru a dezvolta mai multe proceduri uniforme pentru a evita ca drepturile debitorului in scopul de a realiza un transfer mai bun active sau a procedurilor judiciare de la un stat membru in alt loc, in universala a procedurii de insolventa, bazate pe principiul.

In legislatia maghiara, sediul materiei procedurii insolventei este stabilit in Legea cu privire la procedurile de reorganizare judiciara si lichidare, nr. IL 1din 1991 2, act normativ ce a suferit numeroase completari si modificari, ultimul amendament fiind adoptat prin Legea nr. VI din 2006.Cea mai notabila modificare a acestei legi s-a realizat in anul 2000,prin legea nr. CXXXVII, prin care legiuitorul maghiar a urmarit sa adapteze legislatia procedurii insolventei, in acord cu principiile economiei de piata, invederea sustinerii unei puternice dezvoltari pozitive a economiei maghiare3.

In reglementarea maghiara(art. 27, alin.2 din Legea mai susmentionata), se considera ca un debitor se aflain stare de "insolventa" inoricare din urmatoarele cazuri:-nu a achitat si nici nu a contestat o datorie exigibila, in termen de 15zile de la momentul primirii unei notificari cuprinzand intentia unuicreditor de a initia procedura de lichidare,
- nu a procedat la plata unei datorii constatate printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,

- procedurile de executare silitaa debitorului au esuat,
-debitorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate printr-un acord deconcordat preventiv in cadrul unei proceduri de reorganizare judiciara.Instanta de judecatava statua cu privire la existenta starii de insolventa, in baza cererii formulate de catre creditor, in cazul in caredebitorul contestacuprinsul respectivei cereri introductive.

In cazul contrar, in care debitorul nu contestacererea creditorului intermen de 8 zile de la introducere, starea sa de insolventava fi prezumata conform legii (art. 27, alin.2)O prima deosebire regasita in legislatia maghiara este modul in care este definita procedura insolventei dupa cum urmeaza:procedura insolventei este o solutie oferita de stat prin care o firma sau o societate primeste o amanare pana se redreseaza si reuseste sa isi plateasca datoriile fata de debitori.

Tot din aceasat lege rezulta si o asemanare aceasta fiind perioada de incercare care I se ofersa societatii comerciale,dandui astfel un ragaz pana la intrarea in faliment.Ambele legislatii au in comun motivul solutieo date acesta fiind de a recupera datoriile si a ajuta societatea sa isi plateasca fiecare creditor.Orin procedura generala in legislatia maghiara debitorul primeste suspendarea platilor fata de credtiori pana in momentul in care el reuseste sa obtina fondurile necesare pentru asi achita datoriile.

De asemenea procedura generala cuprinde trei etape numite instalare, prelucrare si transformare, care contin aceiasi pasi ca si legislatia romana.In termen de 30 de zile lichidatorul trebuie sa dea raspuns cererii de lichidare dupa care in termen de 60 de zile urmeaza pronuntarea unei sentinte.Lichidatorul trebuie sa dea un raspuns in termen de 8 zile lucratoare.

Procedura de lichidare insa este conditionata de numarul creditorilor astfel ca sa fie admisa cererea de lichidare trebuie sa existe un procent de 10% de creditori eligibili.Consiliul de constituie trebuie sa dea raspun in 3 zile instatntei creditorilor si administratorului si lichidatorului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.